Lierse houdt kampioen in bedwang

Zes wedstrijden van de BeNe League, speeldag 2 zijn achter de rug. OHL en Lierse waren de enige Belgische teams die iets konden rapen.

De prestaties van OH Leuven en Lierse moeten wel naar waarde geschat worden. Zeker het 1-1 gelijkspel van Lierse in de Grolsch Veste van BeNe League-kampioen Twente is heel knap. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong via Anouk Dekker, maar in de tweede helft wisten de Belgische bezoeksters gelijk te maken.

OHL ging ook met 1-1 gelijkspelen op het veld van Ajax. De Leuvense meisjes verloren vrijdag nog met 1-7 tegen Twente, maar gingen er nu vol voor en kwamen in de tweede helft op voorsprong via Ellen Van Kerkhoven, maar de thuisploeg stelde nog gelijk.

AA Gent, Club Brugge en Anderlecht verloren hun wedstrijden in Nederland wel, Antwerp en Heerenveen spelen op dit moment de tweede helft. Ado Den Haag is zo de verrassende eenzame leider met 6 op 6, al kan ook Heerenveen nog op 6 punten uitkomen.