Derde klasse A: Oudenaarde en Londerzeel verspelen punten

Joris De Wolf
| 10 reacties

Op de elfde speeldag in derde klasse A stonden er vandaag vier wedstrijden op het menu. Leider Oudenaarde verspeelde punten in de derby tegen Olsa Brakel. Naaste achtervolger Londerzeel ging de boot in tegen Racing Mechelen.

Oudenaarde – Brakel: 2-2

De strijd om de ‘Vlaamse Ardennen’ is geëindigd op een 2-2 gelijkspel. Brakel kwam vlak na de pauze op voorsprong. Rond het uur kreeg Matthias Schamp zijn tweede gele kaart waardoor de thuisploeg het extra moeilijk kreeg. Niet veel later kreeg ook een bezoekende speler een rood karton onder de neus geduwd.

Tien minuten voor affluiten scoorde Frutos de 1-1. In de laatste minuten werd het nog razend spannend. Beide ploegen scoorden elk nog een keer. Oudenaarde blijft op kop in derde klasse A, Brakel staat achtste.

Mechelen – Londerzeel: 2-1

Londerzeel heeft het laten liggen om dichter te komen in het klassement op leider Oudenaarde. Al in de eerste minuut waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Naudts.

Nadien was het wachten tot een kwartier voor tijd. Opnieuw Naudts fusilleerde het doel van de bezoekende doelman. De bal ketste op de lat, maar Laurent was goed gevolgd en verdubbelde de score. Tien minuten voor tijd kon Londerzeel nog milderen tot 2-1. Door deze nederlaag staat Londerzeel nu drie punten achter Oudenaarde. Racing Mechelen komt op gelijke hoogte van Londerzeel.