Onopvallende De Bruyne verliest debuutmatch

Diederik Geypen
| 15 reacties

In Duitsland waren deze middag alle ogen gericht op Kevin De Bruyne. Onze landgenoot verscheen voor het eerst aan de aftrap bij VfL Wolfsburg. Het werd een debuut in mineur, de Wolven verloren met 1-3 van Hannover 96.

Nadat de voetbalcompetities elders in Europa hun tweede seizoenshelft de voorbije weken al op gang trapten, ontwaakt dit weekend ook de Bundesliga uit haar winterslaap. Bij vriestemperaturen van -10 startte De Bruyne vanaf de rechterkant. Daar kreeg hij geen Sébastien Pocognoli tegenover zich, die startte op de bank.

Na een onopvallend begin zette Artoms Rudnevs van Hannover in minuut 28 een knap een-tweetje op met Diouf. De Letse aanwinst stifte de bal over keeper Benaglio en bekroonde zijn transfer meteen met een doelpunt. De vreugde was van korte duur. Vijf minuten later scoorde Ivica Olic zijn achtste van het seizoen nadat de Hannover-doelman het leer onvoldoende kon klemmen.

Meteen na rust speelden de bezoekers voor de tweede maal heel gemakkelijk de defensie van de Wolven uit verband. Leonardo Bittencourt glipte erdoor heen en maakte op aangeven van wederom Diouf de 1-2. Op het uur kwam De Bruyne dan toch eens in schietpositie. De vleugelaanvaller kon profiteren van mistasten in de Hannover-defensie maar trapte een meter over.

De onachtzaamheid in de achterhoede bij Wolfsburg ging terwijl rustig verder. Bittencourt kende geen genade en maakte zijn tweede van de namiddag. Een zware domper voor de thuisploeg die met veel ambitie de terugronde aanvatte.

Borussia Dortmund-FC Augsburg 2-2

De wedstrijd begon niet te best voor Borussia Dortmund. Na nog geen vijf minuten spelen viel Jakub Błaszczykowski geblesseerd uit met een knieblessure. Net op dat moment bracht Sven Bender Borussia 1-0 voor. Na een snelle vrije trap was de achterhoede van Augsburg nog niet goed wakker toen de verdediger zijn ploeg op voorsprong kopte.

Na de rust prikte de Duitser zijn tweede binnen, zij het in het verkeerde doel. Bij een voorzet van de rechterflank schoof de Duitser de bal in eigen goal. Lang moest BVB niet op zoek naar een nieuwe voorsprong. Nuri Sahin krulde een vrije trap enig mooi in de rechter bovenhoek.  De Zuid-Koreaan Dong-Won Ji van Augsburg had het slotwoord in de partij en zette de 2-2 eindstand op het bord.

SC Freiburg-Bayer Leverkusen 3-2

De famlie Bender was goed bij schot vanmiddag. Ook de broer van Sven, Lars Bender, bracht Bayer Leverkusen snel 0-1 voor op bezoek bij Freiburg. De tweede in de stand wilde duidelijk de nul op zes van voor de winter snel wegwissen. Net voor het half uur volgde een bittere pil toen Admir Mehmedi de stand weer in evenwicht bracht. Dat duurde niet lang want middenvelder Simon Rolfes zorgde ervoor dat de bezoekers met een voorsprong de rust ingingen. Na de pauze veerde Freiburg een tweede keer recht. Admir Mehmedi leek voor een 2-2 puntendeling te zorgen, maar dankzij Klaus wist Freiburg de drie punten thuis te houden.

Door het puntenverlies van Dortmund en Leverkusen loopt leider Bayern München nog wat verder uit in de stand.