Degradatiekandidaten Spanje gaan onderuit met kleinste verschil

Jordy Ferket

In de Primera Division moesten vanavond twee degradatiekandidaten aan de bak. Getafe, de op twee na laatste, ging in eigen huis 0-1 onderuit tegen Villarreal. Het enige doelpunt in de partij werd gemaakt door ex-Bergen- speler Perbet. Ook de voorlaatste in de stand, Real Valladolid verloor.

Getafe – Villarreal 0-1

De wedstrijd begon slecht voor degradatiekandidaat Getafe. Na amper zeven minuten kwamen ze achter. Voormalig Bergen-spits Perbet bracht Villarreal op voorsprong. In de eerste helft werd er niet meer gescoord. Zo gingen de spelers rusten met 0-1 op het scorebord.

Na de pauze slaagde geen van beide ploegen er nog in te scoren. Zo was de ruststand ook de eindstand. Getafe blijft achttiende in de stand na deze nederlaag. De degradatiestrijd wordt in ieder geval spannend.

Real Sociedad – Real Valladolid 1-0

Ook de andere degradatiekandidaat, Valladolid, kwam halfweg de eerste helft op achterstand. Carlos Vela bracht thuisploeg Real Sociedad voor. Met die 1-0-voorsprong gingen de Basken ook thee drinken of iets anders.

Ook in deze partij deed niemand nog de netten trillen. Zo eindigde de wedstrijd op 1-0 voor middenmoter Real Sociedad. Valladolid blijft voorlaatste in de Primera Division.