Bayern pakt ook de Duitse beker

Mattias Verhaeghe
| 13 reacties

Bayern München heeft Borussia Dortmund met 2-0 verslagen in de Duitse bekerfinale. De kampioen had daar 120 minuten voor nodig. Dortmund werd wel een doelpunt afgenomen in de tweede helft.

Het Olympiastadion in Berlijn was, ondanks de felle regen, een echte heksenketel. De spelers werden verwelkomd met een prachtige tifo. Bayern kon met winst de dubbel pakken, Dortmund kon zijn seizoen kleur geven met bekerwinst.

Weinig spektakel

De eerste helft bracht echter niet wat de voetballiefhebbers verwacht hadden. Het spel verliep stroef en de bal bleef vooral hangen op het middenveld. De eerste kans was voor Bayern, maar Müller kwam een sterke Weidenfeller tegen onderweg. Even later mocht Robben opnieuw proberen, maar ook hij botste op de doelman van Dortmund. Philipp Lahm moest al na een half uur het veld verlaten. Ribéry verving de Duitser.

Dortmund kon nog twee keer tegenprikken, maar doelpogingen van Sahin en Lewandowski gingen naast. 0-0 aan de rust. De wedstrijd kon nog alle kanten uit.

Hummels afgekeurd

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. De bal bleef vooral in het middenveld hangen en geen van beide ploegen wisten de doelmannen echt te bedreigen. Tot in minuut 65. Na een rebound kopte Hummels de bal duidelijk over de doellijn, maar de scheidsrechter liet het feestje niet doorgaan. Dortmund werd zo onterecht van de openingstreffer gehouden.

Na het onterecht afgekeurd doelpunt van Hummels brak de wedstrijd dan toch wat open. Bayern schoot wakker en zorgde tot tweemaal toe voor paniek in de verdediging van Dortmund. Maar pogingen van Kroos en Robben werden niet afgerond.

Na een korte opflakkering viel de wedstrijd weer stil. Er kwamen geen echte kansen meer en ook de tweede helft werden geen doelpunten gemaakt. Verlengingen waren dan ook het logische gevolg.

Robben en Müller beslissen

In de eerste verlenging schoot Dortmund het best uit de startblokken, maar Aubameyang maakte zijn kans niet af. Nadien viel het spel weer wat stil. Krampen staken de kop op en de wedstrijd dobberde rustig verder. In minuut 102 maakte onze landgenoot Daniël Van Buyten zijn opwachting. Big Dan moest helpen om een dodelijk tegendoelpunt alsnog te vermijden.

In de tweede helft was het Bayern die meteen naar voor trok, en niet zonder succes. Robben tikte een voorzet onder Weidenfeller binnen. Zo stond Bayern opeens op voorsprong met nog iets meer dan tien minuten op de klok. Dortmund bracht het beste spel, maar kreeg zo toch het deksel op de neus.

Even later kreeg Robben een grote kans op de doodsteek, maar Weidenfeller stond in de weg. Veel kon Dortmund daar niet meer tegenover zetten. Erger nog, Müller besliste in de laatste minuut de wedstrijd met de 2-0. Het is Bayern die met de hoofdprijs gaat lopen, net zoals in de Champions League-finale vorig seizoen.