Tegenstander Lokeren blijft steken op gelijkspel

Jeroen Evens

Donderdag neemt Lokeren het opnieuw op tegen Trabzonspor in de Europa League. De nummer elf uit de Turkse SuperLiga ging tegen seizoensrevelatie Akhisar Genclik Spor op zoek naar (nog maar) zijn tweede overwinning van het seizoen.

Trabzonspor kon een gouden zaak doen in het klassement mits winst tegen Akhisar Genclik Spor, maar Genclik bewees een lastige tegenstander te zijn. In een pittige wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Grieks ex-international en topschutter Theofanis Gekas, die al zijn negende van het seizoen binnentrapte. De uitblinker in de heenwedstrijd tegen Lokeren, Mehmet Ekici, kon tien minuten later gelijk maken, waarna beide ploegen met een gelijkspel de catacomben indoken.

Beide ploegen gingen in de tweede helft volop voor winst, maar sprongen nonchalant om met de gecreëerde kansen. Halihodzic bracht zowel Constant als Yatabaré nog in, die beide scoorden in de 2-0 winst tegen Lokeren, maar ook de invallers konden het verschil niet maken. Zo bleef de score op 1-1 en klimt Akhisar Genclik Spor op naar een voorlopig derde plaats in het klassement. Trabzonspor blijft zo met 9 punten op een gedeelde 10e plaats steken.