Barcelona en Messi zetten orde op zaken

Caroline Tonnelier

De supporters van Barcelona beleefden tegen Sevilla een historische avond. Ze zagen hoe hun team met 5-1 won, maar vooral hoe Lionel Messi geschiedenis schreef door zich tot topschutter aller tijden van La Liga te kronen.

Sevilla draait mee bovenaan het klassement en droomde dus stilletjes van een stunt in Camp Nou. Messi dacht daar echter duidelijk anders over. Halfweg de eerste helft bracht hij de thuisploeg op voorsprong met een vrije trap. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen aan het begin van de tweede helft zelfs op gelijke hoogte. Jordi Alba tikte de bal voorbij zijn eigen doelman en zorgde zo ongewild voor de 1-1.

Lang bleef die gelijke stand echter niet op het bord staan. In de 49e minuut stond Barcelona al opnieuw op voorsprong. Neymar was de doelpuntenmaker van dienst. Halfweg de tweede helft was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Rakitic tegen zijn ex-club de 3-1 tegen de netten kopte.

253 treffers

Het werd echter nog helemaal de avond van Lionel Messi. Na de evenaring van het record, wilde hij meteen ook de enige man worden die de titel topschutter aller tijden in La Liga mag dragen. Dat deed hij in stijl: Messi vervolledigde zijn hattrick en zit nu aan 253 doelpunten.