Overzicht tweede: Penalty voorkomt nederlaag voor STVV

Caroline Tonnelier

Sint-Truiden walst zowat over de tegenstand in tweede klasse. Toch zijn de Limburgers niet onfeilbaar, zo bleek tegen WS Bruxelles.

De Brusselaars begonnen sterk aan de wedstrijd, maar de eerste helft bleef doelpuntenloos. Ook aan de overkant vielen er een aantal goede kansen te noteren. Met name Edmilson Junior liet zich opmerken, maar zijn voortreffelijke poging strandde op de lat.

In de tweede helft leek een stunt in de maak. Soumah bracht WS Bruxelles kort voor het uur op voorsprong. Sint-Truiden ging op zoek naar de gelijkmaker, maar had uiteindelijk een strafschop nodig om die te vinden. Iandoli zette de elfmeter om.

Nummer drie Eupen sluipt op die manier wat dichter bij de koploper. De Panda's wonnen immers met 0-2 op het veld van Patro Eisden. Lommel kan mits winst zaterdag tot op acht punten komen.