Overzicht Eredivisie: Ajax redt punt in de laatste minuut, ook Feyenoord laat iets liggen

In de Nederlandse eerste klasse moesten zowel de nummer 2 als de nummer 3 vandaag aan de slag. Het zag er lang naar uit dat Ajax een nederlaag zou slikken tegen Zwolle, maar in de laatste minuut scoorden ze de gelijkmaker. Ook Feyenoord deed niet wat het moest doen.

Groningen 1 – 1 Feyenoord

Na 26 minuten bracht Jordy Clasie de Rotterdammers op voorsprong. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg via Tjaronn Chery langszij. In de 91ste minuut kreeg heethoofd Khalid Boulahrouz nog rood.

Zwolle 1 – 1 Ajax

In de eerste helft werd er niet gescoord. Een paar minuten na de theepauze zette Jesper Drost de 1-0 op het bord, op aangeven van winger Ryan Thomas. In minuut 90 maakte invaller Sigthorsson er nog 1-1 van. Hij behoedde de Ajacieden zo voor een nederlaag.

Met of zonder dit gelijkspel behoudt Ajax nog steeds genoeg voorsprong op Feyenoord om het seizoen als tweede te beëindigen.