Uitgerekend na stadsderby: Italiaanse kampioen is bekend!

De landskampioen in Italië is bekend na de Milanese stadsderby. Vijf speeldagen voor het einde van de competitie kroont Inter Milan zich tot kampioen.

Inter wist wat het moest doen tegen AC Milan. Bij een overwinning kon de club zich verzekeren van de landstitel. En die opdracht hebben ze volbracht.

Acerbi kon Inter al na iets meer dan een kwartier op voorsprong brengen. Hij kopte het leer binnen vanuit een hoekschop. Met een 0-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Kort na rust maakte Marcus Thuram er 0-2 van, de buit leek bijna binnen te zijn. Maar AC Milan maakte het nog even spannend op het einde. Tomori scoorde tien minuten voor het einde de 1-2.

De slotfase werd uiteindelijk nog ontsierd door een paar opstootjes. Eerst pakte Inter-verdediger Dumfries rood en Milan-verdediger Hernandez rood. Nadien werd ook Calabria nog van het veld gestuurd.

Vanaf volgend seizoen zal Inter dus met twee sterren op het shirt spelen. Dit is de 20e landstitel voor de club uit Milaan. Het is de eerste titel voor Inter sinds 2021, toen nog met Romelu Lukaku.