usgUnion SG
lokSporting Lokeren
2-0
3-0
3-1
Datum: 18/08/2019 16:00
Competitie: 1e klasse B
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Joseph Marien stadion
Swingend Union met 9 op 9 opnieuw mee aan de leiding, Lokeren mist start compleet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Vorst
| 58 reacties

Oververdiende zege voor Union tegen Lokeren

Swingend Union met 9 op 9 opnieuw mee aan de leiding, Lokeren mist start compleet

Ook na drie speeldagen is het nog altijd wachten op de eerste Lokerse overwinning in 1B. Net als bij de eerste verplaatsing uit de competitie had het team van De Boeck weinig in de pap te brokken. Union laat het als één van de leiders niet aan zijn hart komen.

Van bij de aftrap toonde Union meer drang naar voren, kon het geregeld de bal veroveren op de helft van de tegenstander en stelde het met zijn directe speelstijl Lokeren voor problemen. Haugen tekende bij zijn eerste basisplaats voor de eerste bal tussen de palen. Een hoekschop belandde bij de Noorse spits en die mikte van dichtbij op de voeten van Verhulst.

Er was een reflex met de handen nodig van die laatste om Haugen nog een keer van het openingsdoelpunt te houden na een kopbal van de aanvaller. Fixelles was de man die de kans creëerde met een heerlijke voorzet vanop links. Diezelfde Fixelles ondernam even later zelf een poging. Zijn plaatsbal strandde op de dwarsligger.

Fixelles breekt de ban

De Boeck zag hoe vooral linksachter N'Ganga constant overvleugeld werd en wisselde hem nog voor het halfuur. Dat verhinderde Union niet om uiteindelijk toch de leiding te nemen. Fixelles pikte een dieptepass knap mee en schoof de 1-0 laag in doel. De bezoekers dwongen hierna wel enkele stilstaande fases af. Bij een vrijschop van Amano kwam een grabbelende Saussez met de schrik vrij.

Na de pauze waren het toch weer de Brusselaars die keer op keer gevaarlijk waren. Tabekou duwde aan de tweede paal simpel de 2-0 binnen. Een parade van Verhulst verijdelde de 3-0 en nadien had het ook 2-1 kunnen worden. Navarro dook bij een voorzet van Hupperts op aan de tweede paal. Vega kon hem het scoren beletten met een ultieme ingreep.

Amano ongelukkig

In de slotfase was Lokeren nog wel enkele keren in de buurt van de aansluitingstreffer. Saussez haalde de vrijschop van Amano knap uit de hoek. De hoofdrol was even later opnieuw voor de Japanner. De spelmaker van de Waaslanders schoot een opgelegde kans over.

De thuisploeg weet het doel wel staan: Nielsen zorgde fijntjes voor de 3-0. Mbayo zorgde met een afgeweken schot dan wel nog voor de eerredder. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Union gaat met 9 op 9 samen met Westerlo aan de leiding. Lokeren daarentegen heeft nog heel wat werk voor de boeg.

Opstellingen

Union SG Union SG
  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Saussez Adrien 90' -
Vega Federico 90' -
Kandouss Ismaël 90' -
Perdichizzi Pietro 90' -
Hamzaoui Anas 90' -
Mehlem Marcel 90' -
Teuma Teddy 90' -
Nielsen CasperA 90' -
Haugen Sigurd Hauso 79' -
Fixelles MathiasA 63' -
Tabekou SergeA 73' -
  Bank G Beoordeel
Bouekou Nils 27' -
Gérard Abdelrafik 17' -
Ferber Roman 11' -
Sporting Lokeren Sporting Lokeren
  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Ryuta Koike 90' -
Filipović Jakov 90' -
Van Damme Jelle   90' -
N'Ganga Francis 28' -
Ndao Mohamed Lamine 90' -
Mpati Bibuangu Tracy 90' -
Hajrič Anel 81' -
Marecek Lukas 56' -
Amano Jun 90' -
Navarro Aliaga Francisco José 82' -
  Bank G Beoordeel
De Jonghe Jimmy 62' -
Hupperts Guus 34' -
Mbayo DylanA 9'  
Herbeleef Union SG - Sporting Lokeren

Vooraf

1e klasse B