De Boeck legt vinger op de wonde: "Jelle Van Damme is altijd agressief, maar helft van de ploeg was dat niet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Vorst
| 10 reacties

Glen De Boeck vond Lokeren bij Union onvoldoende agressief acteren

De Boeck legt vinger op de wonde: "Jelle Van Damme is altijd agressief, maar helft van de ploeg was dat niet"
Foto: © photonews

Geen punten voor Lokeren op het veld van Union. Nog erger dan de uitslag is wellicht dat de troepen van De Boeck er nooit aanspraak op maakten. De coach van de Waaslanders deed vooral zijn beklag over een gebrek aan agressiviteit bij een deel van zijn spelers.

De Boeck wijtte de nederlaag aan verschillende zaken: het tekort aan agressiviteit, het teveel aan balverlies en het feit dat zijn ploeg zijn momenten niet pakte. Die eerste oorzaak was dan toch het ergste. "Als de agressiviteit hoger ligt bij de tegenstander dan bij uw eigen ploeg, heb je een probleem. Die was bij Union veel groter dan bij ons. Het is geen excuus dat we op verplaatsing spelen", stelt De Boeck.

Afwezig gebleven

In een aantal specifieke fases was het goed te zien. "Die bal die de keeper van Union lost op de doellijn, daar moeten we altijd bij zijn. Op een aantal punten zijn we afwezig gebleven. We hadden dan nog twee open kansen, eentje van in de kleine baklijn. Als je die afmaakt, hadden we misschien zelfs niet verloren en hadden we te veel gekregen."

Het is niet dat Lokeren zich niet helemaal niet mengde in de duels, maar als collectief was het in elk geval te weinig. "N'Dao was agressief. Dat is al één speler. Jelle Van Damme ook. Jelle is altijd agressief, maar als de helft van de ploeg dat niet is, haalt dat niets uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties