Speeldag: Speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven en Mechelen spelen gelijk
Bart Hermans

KV Mechelen heeft op het veld van OH Leuven 1-1 gelijkgespeeld. De doelpunten waren van Geudens voor KVM en Remy voor OHL.

De bezoekers speelde met bijna dezelfde ploeg als tegen Deinze. Van Hoevelen kwam terug uit schorsing en verving de gekwetste Steven de Pauw. Mellemans ontbrak ook nog steed, hij moest een infiltratie ondergaan en is nog wel een tijdje out..KV Mechelen was al direct gevaarlijk op hun eerste corner, de kopbal van Vleminckx belandde in de handen van thuisdoelman Berghmans. Het eerste kwartier ging zoals in zovele matchen verloren aan de gebruikelijk studieronde. Rond het kwartier konden bezoekers nog eens dreigen maar met de kopbal van opnieuw Vleminckx had de thuisdoelman geen problemen. Ook OH Leuven kon eens dreigen maar het schot van Brogno was te zwak om KVM-doelman te verontrusten. Vleminckx was in het begin van de wedstrijd de gevaarlijkste man van Malinwa. Wanneer Serville zich in de bal verslikte kon de jonge aanvalleer uithalen, zijn schot ging ver naast. Nadat Charaï voor en tackle op de bal onterecht geel kreeg maakte hij twee minuten later hands en trapte hij de bal weg. Ditmaal kreeg hij wel terecht geel en dus rood. Het was niet slim van Charaï maar toch ook een heel zware beslissing van de scheidsrechter Moons in een tot dantoe heel faire wedstrijd. Voor de rest van de eerste helft was er maar weinig te beleven. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

De scheidsrechter lag in het begin van de tweede helft al direct onder vuur. Vleminckx wordt duidelijk onderuit gehaald maar hij laat doorspelen. Gelukkig is de lijnrechter alert en zet die de situatie recht. De eerste kans van de twee helft is al direct raak, Geudens kan na een inworp van Vleminckx de 0-1 scoren. De reactie van De thuisploeg blijft niet uit , het schot van de ingevallen Remy wordt gered door Kempeneer  Na het doelpunt is het de thuisploeg, met een man meer, die het meest balbezit had en KV Mechelen achter de bal liet lopen. Er kwamen evenwel geen kansen uit voort in het eerste kwartier van de tweede helft.  Net voor het ingaan van het laatste kwartier waren de bezoekers dicht bij de 0-2. Het was opnieuw Geudens maar deze keer kan Berghmans mooi tussenkomen. Even later dan toch eens gevaar van de thuisploeg, Boy-Boy met de actie op links, zijn voorzet werd echter overgekopt. De overmacht van de thuisploeg werd dan toch bekroond, Brogno kon aannemen en afleggen voor good old Samuel Remy, die twijfelde niet en scoorde de gelijkmaker. Maes bracht Biset in de plaats van Vlaeminckx. De Maneblussers gingen duidelijk voor een punt maar kregen het heel moeilijk.  Remy was heel dicht bij zijn tweede van de avond , zijn omhaal ging maar net naast. Het werd zo nog een heel spannend einde maar het bleef 1-1 in de stad van het bekende bier. Net voor het einde werd Brogno neergehaald in het strafschopgebied, er was op zijn minst een reukje aan maar de ex-speler van Westerlo heeft zijn reputatie tegen.

Een resultaat waarmee KV Mechelen heel blij mag zijn want op basis van de tweede helft en zeker het laatste kwartier verdiende Leuven meer. Zaterdag komt Dender op bezoek Achter De Kazerne , een ploeg dat nog het maximum van de punten heeft. Leuven moet op bezoek bij KVSK United. Weeral geen gemakkelijke opdracht voor de Leuvenaars.