Speeldag: Speeldag 26
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven wint van zwak Union
Giel Vermeulen

Zondag speelde Oud-Heverlee Leuven thuis tegen Union SG. Na het stopzetten van de reeks van 18 op 18 punten en zes gewonnen matchen verleden week tegen Deinze, moest OHL zondag wel tegen Union winnen. Dat bleek voor de Leuvenaars slechts een kleine moeite in een matige wedstrijd met een vrij zwak Union. Het was Fabrice Omonga die het bepalende doelpunt maakte en voor de drie punten voor OHL zorgde deze 26ste speeldag.

De eerste helft was er een met veel balvoordeel voor Oud-Heverlee Leuven, maar vooral meer doelkansen voor de Leuvenaars. Een eerste grote kans kwam er na een knappe voorzet van Nils Schouterden waarbij Toni Brogno en Kevin Janssens net te laat kwamen. Even later ging een schot van Union via Stephane Stassin naast. Union brak zo maar een paar keer door in de eerste helft. Na een voorzet van Janssens schoot ook Brogno op doel maar doelman Mulopo Kudimbana kon redden. Nog een schot van Brogno deed de bal belanden in een dikke verdedigingsmuur van Union. De spelers konden gaan rusten met een 0-0-stand.

OHL startte veel sterker dan voor de rust en regeerde de tweede helft dan ook grotendeels. Na tien minuten was het Schouterden die op keeper Kudimbana schoot waardoor de bal bij Omonga kwam die vervolgens knap binnen knalde. Kort daarop kregen we opnieuw Brogno en Janssens die ondanks een goede combinatie de 2-0 toch niet konden maken, mede dankzij een snelle redding van Kudimbana. De bal kwam toch nog bij Schouterden die overhaast ver boven het doel schoot. Union kwam na de voorsprong van OHL nauwelijks nog aan de bal, kansen konden niet benut worden. Doelman Kudimbana voorkwam erger met uitstekende reddingen. Echter twee minuten extra tijd waren niet genoeg voor een gelijkmaker en OHL won de wedstrijd verdiend.

OHL blijft op zes staan in het klassement en zit op de hielen van Deinze. Union behoudt haar elfde plaats.