Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Mirakelstadion
RC Waregem voorlopig periodeleider
kenny verhaeghe

Gisteren stond een vooruitgeschoven wedstrijd van de 28ste speeldag op het programma in de tweede klasse. Racing Waregem ontving in het eigen Mirakelstadion Dessel Sport. Een wedstrijd die ging om de punten onderaan het klassement. Na een matige wedstrijd was de eindstand 3-0 voor de thuisclub die daarmee periodeleider wordt.

Thuisclub Racing Waregem moest het zondagmiddag doen zonder de geschorste Yousfi. Geldhof en tweede doelman Vandenabeele waren out wegens blessureleed. Bij de bezoekers konden ze niet rekenen op de geschorste Van Briel terwijl Salumu terug in de kern was opgenomen.
De eerste kans was voor Dessel Sport, toen Persa alleen voor doel kwam maar Houtekier en doelman Vergote zaten er nog net tussen. Enkele minuten later kreeg Waregemspeler Compernolle de bal voor de voet maar zijn schot strandde op de dwarsligger. Verder was het een matige tot zwakke eerste helft waarin Dessel de beste kansen kreeg. Eerst besloot Farssi voorlangs en even daarna kon Camara verdediger Houtekier omspelen maar hij week te ver uit waardoor de bal in hoekschop verdween. We gingen rusten bij een 0-0 stand

Net na de rust kreeg Desselspeler Persa de bal aangespeeld en hij kon alleen doorgaan maar de bal verdween uiteindelijk in hoekschop die verder geen gevaar bracht. Na een uur wedstrijd kreeg de thuisclub een hoekschop die genomen werd door Wostijn, Devos kwam goed inlopen en knalde de bal mooi binnen. Net na de goal moest Vergote goed plat om zo de gelijkmaker te voorkomen. Na wat geharrewar voor de Desselse goal viel de bal voor de voet van Wostijn en de Desselse doelman zag de bal traag maar zeker in het doel rollen.
Twee-nul en de wedstrijd gespeeld voor de thuisclub. Het werd zelfs nog 3-0 nadat Moerman een voorzet gaf aan Dupont die met een prachtig schot via de dwarsligger de zware cijfers op het bord zette.

Dessel Sport kwam hier naar eigen zeggen voor de drie punten maar die ingesteldheid hebben we nooit gezien. Het gaat met lege handen naar huis en moet winnen van KVSK United om zo nog een sprankeltje hoop op behoud te hebben. Racing Waregem verricht de laatste wedstrijden mirakels in het Mirakelstadion en is voorlopig periodeleider. Er waren 700 toeschouwers voor deze matige wedstrijd.