Speeldag: Speeldag 34
Stadion: King Power at Den Dreef
KVK wint generale repetitie op eindronde
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag moest eindrondedeelnemer KV Kortrijk aan de bak op het veld van OH Leuven. Het won er niet zonder moeite met 1-2. Aloys Nong en Jimmy Hempte waren de doelpuntenmakers voor het rood-witte team. Voor Leuven scoorde Ruytinx.

Al na twee minuten moest Peter Mollez aan het werk. Hij kon een afstandsschot van Omonga vlot stoppen. Een zwakke wedstrijd met weinig kansen werd de supporters voorgeschoteld. In de 16e minuut zette Nong de bal voor tot bij Jarakovic, zijn volley ging over.
Het was wachten tot op het halfuur vooraleer er weer iets te beleven viel. Een flits van Nong was voldoende om Kortrijk op voorsprong te zetten. Leuven probeerde meteen tegen te prikken via een vrije trap, maar de bal ging naast. Ruytinx probeerde het dan maar met een afstandsschot, maar Mollez liet de bal niet door.
Aan de overkant was het tijd voor Landu Tubi om alleen voor de doelman te verschijnen. Van Hamel hield de bal met zijn voeten tegen. De laatste kans van de eerste helft was voor Jo Vermast. Ook hij trapte op Van Hamel. De ruststand was 0-1 na een zwakke eerste vijfenveertig minuten van beide teams.

In de tweede helft nam Leuven meteen het heft in eigen handen. Ruytinx trapte op Mollez en ook de rebound wilde er niet in. Toch kon Ruytinx er even later 1-1 van maken. Het nummer 13 van Leuven kon na 52 minuten eindelijk Mollez verschalken.
En daar eindigde het ook voor Ruytinx. In de 62ste minuut pakte hij zijn tweede gele kaart en hij mocht de neutrale zone verlaten. Ondanks Leuven met tien man stond, kon Kortrijk niet veel meer kansen afdwingen. Een volley van Landu Tubi ging over.
Nadat Kevin Janssens van dichtbij over had geschoten, begon Kortrijk opnieuw te dreigen. Invaller Jimmy Hempte zag zijn afstandsschot naast verdwijnen en wat later trapte Nong van dichtbij op Van Hamel. Er volgden nog twee afstandsschoten van Hempte. Het eerste ging opnieuw naast. Het tweede daarentegen werd mooi over de goalie gelobt en het stond 1-2, meteen ook de eindstand.

Een zwakke eindeseizoenswedstrijd werd gewonnen door KV Kortrijk. Hierdoor neemt Kortrijk de derde periode die rechtstreeks eindronde oplevert. Uiteraard was het al zeker van eindronde. Op zondag 27 mei start die belangrijke nacompetitie.