Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Tienen verslaat KV Kortrijk
Giovanny Saelens

Op de zevende speeldag in tweede klasse stond de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KVK Tienen op het programma. Voor de wedstrijd had Kortrijk 9 op 18 en Tienen sprokkelde nog maar 4 punten uit zes matchen. Geebelen en Bayock zorgden ervoor dat Tienen won van KV Kortrijk met 0-2.

Zoals Voetbalkrant.com u eerder deze week al liet weten, was er door een aantal Kortrijkse supporters een protestactie gepland. Een grote groep sfeermakers was tijdens de wedstrijd te vinden in Vak J. Door deze actie kwam ook de politie massaal op en werden er enkele supporters tijdens de rust en na de wedstrijd opgepakt.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op. Na negen minuten kreeg Michael Lacroix een doelkans, maar hij trapte in het zijnet. Negen minuten later kreeg ook KV Kortrijk een eerste kans. Middenvelder Vincent Provoost probeerde het met een afstandsschot, maar hij zag de bal naast doel verdwijnen. Vervaeke kreeg wat later een kopkans, maar zijn kopstoot ging ver naast. In de 22ste minuut zette Christoph Geebelen zijn ploeg op voorsprong. Hij krulde de bal mooi in doel vanop de linkerflank: 0-1.
De Kortrijkzanen lieten de kopjes hangen en Tienen bleef kansen creëren. Vandoorne moest redding brengen op een vrije trap van Belme. In de 26ste minuut kon Tienen een strafschop gekregen hebben, toen Lacroix werd neergehaald door Demets. Scheidsrechter Peter Vervecken liet doorspelen. Tienen bleef voor het gevaar zorgen en Thierry Bayock kreeg een kans. Vandoorne kon de bal mooi uit doel houden.
KV Kortrijk kwam ook nog even dreigen in het laatste kwartier met Calvo, maar zijn volley ging naast. Wat later raakte Vervaeke de bal lichtjes aan, maar zag zijn kans ook naast verdwijnen. In de 40ste minuut kreeg Tienen een vrije trap. Bayock trapte de bal over. De laatste kans van de eerste helft was voor Nicolas Gezelle. De Kortrijkse topschutter schoot de bal op Scheurmans. Na een triestige eerste helft stond het 0-1.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. Nicolas Timmermans kreeg ten nadele van Emir Ujkani zijn eerste speelminuten bij KV Kortrijk. Ivica Jarakovic verprutste een grote kans na negen minuten spelen en twee minuten later trapte Bayock ver over en naast. Gezelle probeerde het dan maar met één van zijn gevreesde afstandsschoten, maar de bal werd afgeblokt. Met nog een halfuur te gaan kreeg KV Kortrijk een hoekschop. Jarakovic bracht de bal tot bij Vervaeke die naast kopte.
De wedstrijd bleef gelijkopgaand en in de 65ste minuut kwam Tienen weer wat druk zetten. Dat werd beloond met een knap afstandsschot van Bayock dat via de onderkant van de lat in doel verdwijnde: 0-2. In de 66ste minuut was er de comeback van Aloys Nong, die voor de eerste keer terug mocht spelen na zijn zware blessure tegen Nieuwkerken. Daniël Calvo kreeg in de 78ste minuut nog een kans op de aansluitingstreffer, maar zijn schot ging op Scheurmans. De laatste kans van de wedstrijd was voor Jarakovic. Hij mocht het proberen via een vrije trap, die echter over doel ging.

We kunnen deze wedstrijd samenvatten als een zwakke partij waarin Tienen terecht de drie punten pakt. KV Kortrijk mag spreken over een matige seizoensstart met negen punten uit zeven wedstrijden. Te weinig voor een ploeg die de hoogste regionen ambieert. KVK Tienen mag blij zijn met deze drie punten en sluipt zo een beetje weg uit de gevarenzone. Het heeft nu zeven punten.

Opstelling KV Kortrijk: Vandoorne, Demets, Provoost, Hempte, Jarakovic, Vervaeke (73' Landu Tubi), Ujkani (46' Timmermans), Verbrugghe, Calvo, Gezelle, Vermast (66' Nong)

Opstelling KVK Tienen: Scheurmans, Lunenburg, Buve, Gielen (79' Smolders), Bayock (79' Copel), Triantafillidis, Gerits, Belme, Morreel, Geebelen, Lacroix (82' Hertoge)

Gele kaarten: 52' Vervaeke, 68' Gerits

Doelpunten: 22' 0-1 Geebelen, 65' 0-2 Bayock

Leiding: Peter Vervecken bijgestaan door Tom Dens en Barry Barri