Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven verslaat Torhout
Niels Hendriks

OH Leuven kon vandaag al zekerheid verwerven over plaatsing voor de tweede ronde in de eindronde, maar een gebrek aan afwerking in de tweede helft en een tegengoal zeven minuten voor tijd zorgen ervoor dat het zondag nog spannend wordt.

In de eerste helft had OH Leuven de hele tijd overwicht en de 2-0 voorsprong, door twee doelpunten Sterchele was meer dan terecht. In de tweede helft kreeg OHL het moeilijker maar het hield stand en op de tegenaanval kreeg Lanvu de kans om OHL op 3-0 te schieten, maar hij schoot zwak in de handen van de keeper. Even later kreeg ook Sterchele nog een goede schietkans maar hij schoot over. Had het op dat moment 4-0 gestaan, had Torhout niets te zeggen. Het draaide echter anders uit: zeven minuten voor tijd kreeg Torhout een licht toegekende vrije trap en Bjorn Derijcke krulde die haarfijn in de haak. OHL zal zondag dus nog moeten oppassen, maar het heeft nog wel de beste papieren en moet vooral onthouden dat het de betere was van Torhout.

OH Leuven: Berghmans, De Falco, Morreel, Goethuys, Francis (80' Nwadikwa), Maes, Jacquemyn (75' Vanderelst), Sterchele, Lanvu (70' Spreutels), Vande Gucht en Simaeys

Torhout:
Vergote, Moyaert, Verwilst (46' Callewaert), Derycke S., Moerman, Vanmaele, Derycke B., Vandendriessche, Baert, Prinsier en Paravizinni (65' Taillieu).

Gele kaarten:
20' Moyaert, 24' Simaeys, 33' Verwilst, 58' Goethuys, 78' Francis

Doelpunten:
26' en 43' Sterchele (1-0 en 2-0), 83' Derycke B. (2-1)