Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: Op De Keiberg
Tongeren en Denderleeuw in evenwicht
J. S.

Om 19.00u werd de eindrondewedstrijd tussen KSK Tongeren en FC Denderleeuw afgetrapt. In een boeiend kijkstuk, eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen zullen wellicht met een wrange nasmaak zitten.

Tongeren begon zonder Origi, die gestraft was omdat het communiefeest van zijn dochter, de voorkeur kreeg op de wedstrijdbespreking van vanmiddag. De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Sauveur profiteerde van de twijfeling tussen doelman Deldaele en Demol, waardoor de spits alleen op de keeper afkon. De speler miste niet, waardoor Tongeren gevleid op voorsprong kwam. De bezoekers reageerden onmiddelijk, maar het schot van Verhoeven ging over. Een minuut later kreeg de thuisploeg dé kans op de 2-0, maar alleen voor Deldaele, schoot Geraerts net naast de paal.

Na twintig minuten nam Denderleeuw de wedstrijd volledig in handen. Het Tongerse middenveld werd overlopen en er werd voortdurend balverlies geleden. Dit leidde tot een paar heel grote kansen voor Geeroms, Van Geem en Massaux, maar het vizier van de spitsen stond duidelijk niet op scherp. Tongeren haalde met bloed, zweet en tranen de rust en kon gaan bezinnen met een 1-0 ruststand.

Na rust kwam Origi in de ploeg voor Henderix en dit zorgde voor meer balvastheid en dreiging. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen, zonder echt gevaarlijk te worden. Ditmaal scoorden de bezoekers onverwacht. Masseux werkte een vlijmscherpe counter schitterend af: 1-1. Een paar minuten later stond het bijna 1-2 toen Geeroms vrij kon inschieten, Bertjens hield de bal er moeizaam uit, de rebound ging in het zijnet. Drie minuten later kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong, Rouvrois zette de bal (achter de doellijn?) voor en op de kopbal van Geraerts maakte Van Waes dom hands, waardoor scheidsrechter Simons niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Opnieuw Sauveur zette de strafschop feilloos om: 2-1.

Toch kwamen de bezoekers opnieuw langszij: De Petter kon een corner geheel vrij inkoppen. Gielen wist de bal nog weg te werken (voor of achter de lijn?), maar tot grote woede van Tongeren kende de lijnrechter het doelpunt toe aan Denderleeuw.

Nadien dreigde Tongeren nog wel een paar keer via een vrije trap van Leenders en schoten van Stas en Geraerts, maar Deldaele hield zijn netten schoon.

Op basis van het aantal kansen komt Tongeren goed weg met 2-2. Toch is dit een goede uitganspositie voor Denderleeuw, dat zondag in het eigen stadion de Limburgers ontvangt. De wedstrijd wordt afgetrapt om 16.00u.

Doelpunten: 1-0 (Sauveur 10'), 1-1 (Massaux 55'), 2-1 (Sauveur 62'), 2-2 (De Petter 66')

Tongeren: Bertjens, Snyders, Delbroek, Stas, Hossay, Leenders (88' Weerts), Rouvrois, Gielen (69' Daerden), Geraerts, Henderix (46' Origi), Sauveur

Denderleeuw: Deldaele, Demol, De Petter, Franck (85' Dessaer), Van Geem (76' Vansteenberghe), Geeroms, Massaux, Van Waes, Verhoeven, Moloua, Degroote (46' Persoons)