Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen geeft leiderspositie uit handen
Truyens Himke

Voor de derde keer op rij kan Cappellen thuis niet winnen. Hierdoor geven ze net voor de winterstop hun leiderspositie uit handen.

Zoals het hoort in een topper werd er aangenaam voetbal op de mat gebracht. Op een mooie zondagnamiddag kregen de supporters dan ook een aangename wedstrijd te zien met enkele mooie kansen en zeven doelpunten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Denderleeuw, gelukkig voor de rood – gele miste Van Geem. Net daarna een razend snelle uitbraak van Cappellen, maar ook daar ging de bal niet tegen de netten.
Daarna was het wachten tot halfweg de eerste helft alvorens er weer een echte dreiging te noteren viel. Het was Van Waes die de bal blokte met de hand, maar de man in het zwart zag hier geen fout in. Denderleeuw bleef proberen via Geeroms, maar al zijn schoten miste het doel.
Na 35 minuten was het dan eindelijk raak, Schoenmaekers bediende Severeyns en deze plaatste mooi binnen het kader.

Na de rust waren de bezoekers duidelijk gedrevener dan de Antwerpenaren. Dit resulteerde in een vroeg doelpunt van Persoons via het hoofd. Cappellen reageerde echter meteen via Meeusen en drie minuten later was Cappellen weer de leider uit het klassement.
Maar het sprookje mocht niet zijn, De Vreese knalde hard op doel en Ferket duwde in hoekschop. Deze werd Cappellen fataal, Schoenmaekers duwde de bal in eigen doel. 2-2
Cappellen kwam goed weg toen een mooie krul van De Vreese net naast ging, maar kende geen geluk toen een terechte penalty niet gefloten werd.
De Keyser schopte Cappellen weer even naar de titel “Herfstkampioen”. Maar ook hier duurde het niet lang, zeven minuten later stond de stand weer gelijk via Massaux.
Net voor affluiten kreeg de thuisploeg het deksel op de neus, toen De Groote de bal voorbij Ferket legde.

Hierdoor ziet Cappellen zijn leidersplaats alsnog verloren gaan in de slotminuten van de wedstrijd. Denderleeuw sluit door hun overwinning aan bij de top en zou nog voor verrassingen kunnen zorgen.

Cappellen:
Ferket; Mücher, De Keyser, Rombouts, Geeraerts ; Meeusen, Kortland, Doumbouya, Devic; Severeyns en Schoenmaekers .
Denderleeuw: Deldaele; Mouloua (77' Giuntini), Dessaer, De Mol, De Petter; Persoons, van Waes (77' Franck), De Groote, Geeroms; De Vreese (74' Massaux) en Van Geem.
Doelpunten: 35' Severeyns 1-0, 53' Persoons 1-1, 56' Meeusen 2-1, 58' Schoenmaekers (own) 2-2, 75' De Keyser 3-2, 82' Massaux 3-3 en 89' De Groote 3-4
Geel: Rombouts en Geeraerts