Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lyra-Stadion
Weer eens doelpunten festival op Lyra
Truyens Himke

Zeven doelpunten, twee rode kaarten en de invoering van een kortstondige “soundtrack bij de match” kruidden het burenduel tegen Lyra.

Na negen minuten spelen zag het er bepaald somber uit voor KV: Kim Nicolay zette Lyra op 1-0 na een voorzet van Filip Joos. Daarvoor had Malinwa slechts één keer kunnen dreigen via een kopbal van Yve Thijs die voorlangs ging. In de twaalfde minuut zorgde Lyradoelman Eduard Claes voor hét cruciale moment van de match. Buiten de grote rechthoek beroerde hij de bal met de handen, waarop scheidsrechter Saenen resoluut rood trok. Dankzij het numerieke overwicht kon KV Lyra vastzetten op de eigen helft. Dat resulteerde in een resem kansen die echter niet allemaal even gevaarlijk waren. De vrije trap na de rode kaart belandde in de muur, en vijf minuten later werd een schot van De Pauw gekraakt. Op het half uur deponeerde diezelfde De Pauw de bal bij Thijs, maar die vond invallersdoelman Kristof Van Humskerken op zijn weg. Nauwelijks een minuut later slaagde ook Patrick Goots er niet in om de Lierse goalie te verschalken. In de tweeëndertigste minuut veroverde Tom Peeters met een gelukje de bal in de kleine rechthoek, passte naar Thijs, maar de Limburger besloot naast. Na negenendertig minuten spelen kwam het verwachte doelpunt er dan toch, toen Thijs raak trof na een vrije trap van Goots. Aan het eind van de eerste helft liet Bert Dhont zich nog opmerken met een kopbal, maar doelman Van Humskerken pareerde knap

In de tweede helft –die door een vergetelheid een tijdje opgefleurd werd met een vrolijk deuntje dat door de boxen schalde- zat KV al snel op rozen. In de achtenveertigste minuut kon de Lyradoelman een schot van Thijs afweren, maar Goots lukte in de rebound de 1-2, en amper zeven minuten later zorgde Goots ook voor de 1-3. Tussendoor was een schot van Ewen Verheyden naast gegaan. Goalgetter Goots had er klaarblijkelijk wel zin in: nadat in de achtenzestigste minuut een schot van Peeters nog over was gegaan, omzeilde “Patje Boemboem” amper zestig seconden later Van Humskerken en schoot de 1-4 op het bord. Meteen daarna zag iedereen al de 1-5, maar een bal van Thijs kon op de doellijn ontzet worden. In de zevenenzeventigste minuut toonde Dhont dat er aan hem een degelijke doelman is voorbijgegaan: met een bijzonder knappe save voorkwam hij een Lierse tegentreffer. Alleen jammer dat de bestraffing daarvoor onherroepelijk de rode kaart is… De daaropvolgende penalty werd feilloos omgezet door Joos: 2-4. Maar niet getreurd: twee minuten later dikte Goots zijn doelpuntenaantal totnogtoe dit seizoen aan tot 17 na goed samenspel met Thijs. Zo tekende hij meteen voor de eindstand: 2-5. In de slotfase belandde een kopbal van Bart Jacobs nog op de dwarsligger.

Met deze overwinning keert hopelijk de broodnodige rust terug Achter de Kazerne. Na de winterstop zal duidelijk worden of het tij der wisselvalligheid eindelijk gekeerd kan worden.