Cappellen
Wevelgem City
Datum: 16/01/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen terug aan kop
Truyens Himke
| 0 reacties
Cappellen terug aan kop
Foto: © SC

Ondanks een spel niveau dat beneden alle peil lag, wist Cappellen gisteren wel (verdiend) te winnen van Wevelgem. De thuisploeg kon alsnog beroep doen op spits Severeyns maar zag wel Verachter wegvallen. De bezoekers mochten dan toch spits Dewispelaere opstellen.
 
Het waren de bezoekers die als eerste een mooie kans bij elkaar speelde, Dewispelaere zette Rombouts in de wind maar geraakte niet voorbij een erg attente Ferket. En ook de tweede kans was voor de West-Vlamingen, Nuystens trapte een afstand shot maar net naast.
Voor de roodgele Antwerpenaren was het De Keyser die kon dreigen, zijn eerste doelpoging ging op de dwarsligger en even later ging zijn shot net naast het doel. Daarna was het nog twee maal Meeuwsen die doelwachter De Vlamynck probeerde te bedreigen, maar echte doelpogingen kwamen er in de eerste 45 minuten niet.
 
Het spelbeeld na de koffie veranderde amper, ook nu was het Cappellen dat domineerde. Maar niet voldoende om Wevelgem aan de kant te schuiven.
Toen niemand nog iets verwachte stond Severeyns op de juiste positie om een voorzet van Devic binnen te koppen.
Na het doelpunt kwam er weer iets meer leven op de mat, Wevelgem probeerde hard voor de gelijkmaker, maar de afwerking liet de wensen over. Het was zelfs Cappellen dat via Devic in blessure tijd nogmaals tot scoren kwam.
 
Dankzij deze overwinning klimt Cappellen opnieuw naar de leiderspositie in het klassement Volgende week wacht Cappellen de belangrijke verplaatsing naar Torhout en de week daarop ontvangen ze thuis de binken uit Turnhout..

Cappellen: Ferket; Mücher, De Keyser, Rombouts, Mattheeusen; Meeusen, Kortland, Doumbouya, Devic; Severeyns en Schoenmaekers .
Wevelgem: De Vlamynck; Verhaeghe, Ugille, Staelens; Declercq (82' Dahi), Jouda, Vandaele, Vermeulen; Nuyttens, Madou (77' Donche), De Wispelaere.
Doelpunten: 69' Severeyns 1-0 en 90' Devic 2-0
Geel: Jouda