Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
KV Mechelen laat kans op leiderspositie liggen
Truyens Himke

KV Mechelen kon tegen een goed Nieuwkerken Sint-Niklaas een 0-2 voorsprong met de rust niet vasthouden.

KV begon fel aan de wedstrijd, maar buiten drie corners in evenveel minuten leverde het weinig op. Ook Nieuwkerken speelde in de eerste 10 minuten twee mooie kansen bij elkaar. Belfassi glipte mooi door de buitenspelval, maar Stoops dreef hem goed naar de buitenkant van het strafschopgebied zodat z'n voorzet makkelijk kon weggewerkt worden. Na zeven minuten spelen werd een goede vrije trap van Quintelier over het doel van Stoops gekopt. Een snelle uitbraak bracht KV na een kwartiertje spelen op voorsprong. Goots trekt de bal voor vanop rechts en Thijs heeft alle tijd om de bal voorbij doelman Vleesschouwer te duwen. Vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord. Van Briel schoot een vrije trap van Peeters hard in het doel. Na deze voorsprong liet KV Nieuwkerken in de match komen. Twee keer moest Stoops goed tussenzitten. Eerst op een doorgebroken Bouchouari, een tweede keer op een vrije trap van Quintelier.

In de tweede helft kwam KV er amper aan te pas. Nieuwkerken speelde de bal goed rond en KV kreeg de bal niet meer tot aan de spitsen. Een eerste waarschuwing kwam er al na twee minuten. Roman zag z'n schot een half metertje over gaan. Na een tiental minuutjes schoot Quintelier een uitvallende bal nipt naast het doel van Stoops. 12 minuten na de koffie kon Bouchouari alleen doorgaan op Stoops, en deze keer miste hij niet. Nieuwkerken bleef de wedstrijd in handen houden en bleef kansen bij elkaar voetballen. Na een klein half uur kon ook KV nog eens gevaarlijk zijn. Thijs draaide zich mooi vrij van z'n man, maar z'n schot ging voorlangs. In de 83ste minuut van de wedstrijd beging Van Briel een fout op Belfassi in de grote rechthoek. Bouchouari miste de strafschop niet en hield zo één puntje thuis voor Nieuwkerken Sint-Niklaas.