Cappellen
KRC Harelbeke
Datum: 05/09/2004 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen klopt Sporting West met 4-1
Niels Hendriks
| 0 reacties
Cappellen klopt Sporting West met 4-1
Foto: © SC

FC Cappellen - Sporting West Ingelmunster Harelbeke 4-1

Cappellen won met ruime cijfers tegen Sporting West. De ex-tweedeklasser begon nochtans het sterkste aan de wedstrijd, maar Touré kopte op Ferket. Bij Cappellen bleef Van Sas geblesseerd aan de zijlijn, maar Rombouts geraakte wel fit. Onder een loden zon bleven de toeschouwers in de aanvangsfase van de wedstrijd op hun honger zitten. Topschutter Troch draaide zich rond De Keyser, maar Ferket kwam perfect uit en hield de nul op het bord. Aan de overzijde zette Severeyns zich door op rechts en haalde verrassend uit. De bal verdween snoeihard in doel en Cappellen stond halfweg de eerste helft op voorsprong.

De bezoekers reageerden opnieuw via Troch, maar Ferket was paraat om de voorsprong vast te houden. Toen Devos te kort terugspeelde, was Severeyns bij de pinken om de 2-0 op het bord te zetten. Marcos Lucas trapte nog een vrije schop op de bovenkant van de lat, maar Cappellen kon met een geruststellende voorsprong gaan rusten.

Na de pauze moesten de bezoekers uiteraard voor het initiatief kiezen, waardoor er meer kansen kwamen aan beide zijden. Op het ogenblik dat de bezoekende trainer Willy Wellens een driedubbele wissel wou doorvoeren, kreeg hij echter een nieuwe domper. Severeyns bereikte Schoenmaekers en die maakte er met een lob 3-0 van. Cappellen bleef voor het offensief kiezen, terwijl Kortland en Devic heersten op het middenveld. Meeusen kopte een voorzet over en Severeyns kreeg een bal net niet tot bij Schoenmaekers. Ferket maakte aan de overzijde een kopbal van Touré en een schot van Marcos Lucas onschadelijk.

Toen Touré een kwartier voor het einde er toch 3-1 van maakte leek de spanning even terug te komen, maar alweer Cisse Severeyns gaf de 4-1 op een presenteerblaadje aan de ingevallen Doumbouya. Cappellen is samen met Denderhoutem de enige ploeg die na twee speeldagen nog het maximum van de punten heeft.