Denderhoutem
rcmRC Mechelen
Datum: 20/03/2005 14:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 25
KRC Mechelen verrast Denderhoutem
Christophe Rillaerts
| 0 reacties
KRC Mechelen verrast Denderhoutem
Foto: © SC

Belangrijke zege voor groenwit.

Eerder deze week ontsloeg Racing trainer Crahay: de club wenst namelijk nog haar rol van scherprechter in het titeldebat eerlijk te vervullen en had niet de indruk dat dit nog ging lukken met Crahay. 
Denderhoutem werd afgelopen weekend meteen het eerste slachtoffer.


Racing begon zonder Elsen en Mannaert aan de eerste wedstrijd onder het nieuwe trainersduo Asselman-Selleslagh.

De opstelling bleef ongeveer dezelfde, opvallend was wel de betere invulling van de posities, de vrije rol die Sleven leek te hebben, de overnames en bovenal, de gretigheid waarmee dit Racing op de grasmat stond.

Racing begon het sterkste aan de wedstrijd en nam de eerste 10 minuten voor zijn rekening, maar echte doelkansen kregen we niet. Eens Denderhoutem van die verrassend sterke start was bekomen, namen zij het speloverwicht over.
De groenwitten zorgden er echter voor dat het middenveld een stevige eerste buffer was, zodat de rood-zwarte spitsen kwasi onbereikbaar bleven. Gevolg veel lange ballen over en weer.

Rond het half uur toch een eerste kans die naam waardig, Denderhoutem lanceerde vanop links een voorzet die afweek naar de winkelhaak, maar Meul kon de bal nog tijdig afweren, ook de rebound kon Meul niet voorbij.

Een signaal voor de groenwitten om te proberen terug meer evenwicht in het spelbeeld te krijgen, en dat lukte ook: enkele minuten later werd Nechelput diep gestuurd door Sleven, die kon uit een moeilijke positie nog naar de korte hoek schieten maar doelman David was paraat.
Even voor rusten een vrije trap van Deraeve, iedereen in de 16 trapte erover, behalve Janssens, die was echter zo verrast dat zijn schot alle richting miste.
De laatste aanval voor rusten was een beauty: Scheers was er vandoor op rechts, zette voor, Hermans kopte de bal van de tweede paal naar Karami, die stond kort bij de kleine rechthoek, dribbelde mooi zijn tegenstander, maar zijn schot werd nog net aangeraakt, nipt naast en hoekschop.
Het laatste kwartier was dus duidelijk voor Racing, dat duidelijk vertrouwen putte uit het eerste half uur.

Na de rust bracht Denderhoutem een tweede diepe spits in, en werd het voor Racing moeilijker om er uit te komen.
In verdedigend opzicht werd er echter prima gewerkt, de spitsen van rood-zwart bleven onbereikbaar.
Denderhoutem probeerde nu wel meer te combineren op de korte ruimte, maar ook daar kregen ze kwasi geen voet aan de grond.
Gevolg, voetbal aan een vrij hoog tempo, maar geen doelkansen.

In het tweede kwartier begon Racing er terug door te komen, Nechelput werd na 20 minuten weggestuurd, maar de keeper kon tijdig ingrijpen.
Ook Denderhoutem begon kansjes te krijgen met ondermeer een kopbal in de 16 van een vrijstaande Cool, maar diens kopbal miste richting.
Denderhoutem wou duidelijk winnen en bracht een derde spits in, Asselman reageerde en bracht Goevaerts in als vijfde verdediger.
De leiding eiste al enige tijd een hoofdrol op met enkele dubieuze beslissingen langs beide kanten (penalty-geen penalty en dergelijke). Hierdoor raakte doelman David zodanig van de kook dat hij op 1 minuut tijd tegen twee gele kaarten aankeek wegens provocatie en tijdrekken.

Denderhoutem plots met 10, vervangingen opgebruikt, dus moest speler Cool in doel gaan staan.
De Mechelaars roken hun kans en probeerden te scoren: en dat lukte dan nog ook, in blessuretijd stond Nechelput plots moederziel alleen voor doel, deze keer miste hij niet en meteen was het lot van Denderhoutem bezegeld.

Filmbeelden vindt u op www.racingmechelen.be