Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Achter de Kazerne
Turnhout op 7 minuten K.O.
Truyens Himke

KV Mechelen boog gisteren een 0-1 achterstand in zeven minuten om in 3-1 winst. De Maneblussers verslagen hiermee de Binken en halen uiterst belangrijke punten binnen.

De belangrijkste verandering op het veld was die van doelman Stoops, die na de mindere prestatie van vorig weekend aan de kan tmoest blijven. In zijn plaats kwam de 22 jarige Tom Verelst opdraven.

Malinwa begon het gretigst aan de wedstrijd, reeds in de eerste minuut schoot De Pauw op doel, zijn schot ging over. Ook Turnhout voetbalde aardig mee, de Binken gaven duidelijk te kennen niet naar Mechelen afgereisd te zijn voor minder dan drie punten.
Beide teams probeerde maar werkte slecht af, Ribus trok de bal mooi voor het doel van Horsten maar daar stond onbegrijpelijk geen KVM speler. Net daarna was er via vrije trap een kans voor Turnhout met Bruno Versavel achter de bal, maar de jonge Verelst hield zijn netten schoon. En zo kabbelde wedstrijd mooi verder.
Zonder echt te dreigen viel er dan plots toch een doelpunt voor Turnhout, Robbe Claes zette Vanbelle in de wind en mocht alleen op goalie Verelst afgaan. De jonge doelman had geen verhaal tegen de aanvaller en Malinwa kreeg het deksel op de neus.
In de 45ste minuut lanceerde Patje Boem Boem Steven Ribus, de nummer elf van Mechelen stuitte echter op een zeer sterk keepende Horsten.
Met een vlijmscherpe counter werd het bijna 0-2 maar de goed gevolgde Dhont kon de bal op slag van rust nog van de lijn koppen.

De tweede helft leek een kopie van de eerste. Malinwa begon erg sterk via Yve Thijs, zijn bal ging net naast. Mooi voetbal werd er wel gebracht, echte kansen niet. Al probeerde de Mechelaars daar wel wat aan te doen via Dhont en De Pauw.
Na zestien minuten spelen kregen we eindelijk nog eens iets te zien van Turnhout, Van Rooy kopte maar net over. De daarop volgende minuten ging de wedstrijd mooi heen en weer.
Tot op het moment dat de 0-1 net geteld 73 minuten op het bord stond en Malinwa vond dat het lang genoeg geduurd had.
Goots bracht de bal van op rechts mooi voor waar Yve Thijs maar binnen te duwen had, 1-1. Geen twee minuten later, deed Patje “het kanon” zijn voorzet nog eens over. Thijs stond echter niet op dezelfde plaats, deze werd ingenomen door Steven Ribus, 2-1. Achter de Kazerne stond in vuur en vlam; hels lawaai, dansende supporters, … Maar het was nog niet gedaan, KVM op dreef ging verder. Onder de druk van Van Briel bezweek Tom Moons en werkte de bal in eigen doel. De Hel van Malinwa stond in lichter laaien.
Turnhout probeerde noch wel, maar Verelst liet zich geen tweede maal te grazen nemen. Erger nog, in de toegevoegde tijd besloot Van Zundert een stapje te gaan zetten in de Turnhoutse verdediging. Na een pracht van actie belande zijn bal net over de doelman en de goal.

Eindstand KV Mechelen – Turnhout 3-1, de geelrode zette in zeven dolle minuten een uitzichtloze situatie recht en doen dankzij het verlies van Denderhoutem en het gelijke spel van Cappellen weer volop mee in de titelstrijd.