Speeldag: Speeldag 4
KV Mechelen onderuit bij Denderhoutem
Stef Hendrickx

KV Mechelen heeft ook z'n tweede uitwedstrijd verloren. Het stootte op het veld van Eendracht Aalst op een sterk Denderhoutem.

Kielo Lezi en Munyaneza. Het zijn twee namen die onze achterhoude niet snel zullen vergeten. De twee spitsen van Denderhoutem waren de hele wedstrijd door een gesel voor de Mechelese verdediging.

In de eerste helft was het KV dat het meest in balbezit was. Veel gevaar kwam hier echter niet uit voort. Een schotje van De Pauw en een individuele actie van Goots eindigden beide een meter over het doel ban David. Meer kon KV niet bij elkaar voetballen in de eerste veertig minuten van de wedstrijd. De kansen die Denderhoutem afdwong waren een stuk gevaarlijker. Na een mooie inspanning van Cool in de zevende minuut trapte Leemans de bal over het doel van Stoops en twee minuten later moest Stoops een bal van Kielo-Lezi in hoekschop duwen.
Toch was het KV dat met een 0-1 voorsprong mocht gaan rusten. Steven De Pauw kreeg voldoende ruimte om aan te leggen voor een schot. De bal ging tegen de dwarsligger en de goed gevolgde Yve Thijs kon de bal in doel koppen. Vlak voor rusten moest Stoops nog met de voet ingrijpen na een vrije trap van Van Der Donck.

Na de pauze kwam Denderhoutem een stuk agressiever uit de kleedkamers. Stoops moest al in de eerste minuut aan het werk toen Leemans een vrije trap van Van Der Donck met het hoofd binnen het kader kopte. De Mechelse doelman duwde de bal in hoekschop. Deze corner werd door de vrijstaande Munyaneza hard in doel gekopt. KV kreeg onmiddellijk enkele mooie kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar doelman David heeft twee goede reddingen in huis. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft bracht Cool de stand op 2-1 na geharrewar voor het doel van Stoops.
Denderhoutem hield ook na dit doelpunt twee spitsen vooraan en probeerde de wedstrijd uit te voetballen. Aandringen van KV resulteerde enkel in halve kansjes. De ingevallen Igwe was nog het gevaarlijkste, maar hij werd foutief gestopt door de Denderhoutemse verdediging. De vrije trap van Goots werd door doelman David onschadelijk gemaakt.