wezWezet
Olympic Charleroi
Datum: 11/05/2006 19:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Charleroi met 1 been in volgende ronde
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Charleroi met 1 been in volgende ronde
Foto: © SC

Olympic Charleroi kan een plaatsje voor de halve finale van de eindronde in derde klasse nauwelijks nog ontlopen. De ploeg ging vanavond (donderdag) immers met 0-2 winnen op het veld van Visé.

Aan de overwinning was niets af te dingen. De bezoekers uit Charleroi waren simpelweg een maatje te groot voro de Ganzen. Echt goed was de wedstrijd zeker niet te noemen. Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd waardoor er in de beginfase amper iets te zien was. De eerste echt goede kans leverde na 13 minuten al meteen een doelpunt op. Niancbo strafte het bijzonder zwak uitverdedigen van de thuisploeg genadeloos af. Visé probeerde er voetballend uit te komen, maar stuitte op een goed georganiseerde verdediging. Lange tijd viel er niets te noteren tot in de slotminuten van de eerste periode. De thuisploeg verhoogde de druk en kreeg ook enkele kansjes, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Pehe was er als de kippen bij om het misverstand tussen doelman Stoops en Spinosa in een doelpunt om te zetten.

In de tweede helf begon Charleroi sterk aan de partij. De ploeg kreeg in het openingskwartier enkele reuzenkansen via het bedrijvige spitsenduo Niancbo en Pehe, maar telkens lag Stoops goed in de weg. Charleroi liet vervolgens het tempo wat zakken, waardoor Visé terug in de wedstrijd kon komen. Toch slaagden zij er niet meer in om één deftige kans in mekaar te spelen, waardoor de terugwedstrijd een formaliteit lijkt te zijn. 

2e amateurliga A

 Eindronde: Kwart Finale (Heen)