Cappellen
borRBD Borinage
0-1
Datum: 11/05/2006 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen krijgt niet wat het verdient
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cappellen krijgt niet wat het verdient
Foto: © SC

Waalse tegenstanders in de eindronde lijken Cappellen niet gunstig gezind. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn de kansen voor de terugronde nog reëel. Francs Borains kwam al snel op voorsprong en ondanks enkele goede kansen kwam de thuisploeg niet tot scoren.

Cappellen begon goed aan de wedstrijd en trachtte de tegenstander voetballend in de verlegenheid te brengen. Echte kansen leverde dat echter niet op en toen aan de overzijde Saffer door de buitenspelval glipte stond het al snel 0-1. Cappellen bleef echter rustig combineren om zo de bezoekende muur te ontwrichten. Schoemaekers kopte een voorzet van Mücher binnen het bereik van Delwarte en Da Silva besloot even later een goede mogelijkheid overhaast naast. De bezoekers probeerden het spel lam te leggen en hielden enkel Saffer voor de bal. Cappellen bleef de betere ploeg. Kortland en Schoenmaekers zetten een mooie actie op, maar Delwarte redde de poging van de Nederlander. Devic schoot nog naast en Schoenmaekers kopte een hoekschop van Devic over.

Ook na de rust bleef Cappellen de betere ploeg. Severeyns zette al snel de bezoekende verdediging in de wind, maar het schot ging voorlangs. Francs Borains trachtte de thuisploeg van het eigen doel te houden en Cappellen miste de nodige creativiteit om openingen te blijven vinden. Severeyns testte de paraatheid van Delwarte en even later kwam de Waalse doelman gepast tussenbeide om Schoenmaekers het koppen te beletten. De bezoekers zetten daar in de tweede helft enkel een ver schot van Di Barbora tegenover. De druk van de thuisploeg leverde in de slotfase geen verdere kansen op. 

Cappellen zal zondag minstens tweemaal moeten scoren om de kwalificatie te verwezenlijken. Hiervoor zal het vooral in de zestien scherper moeten zijn dan bij de heenwedstrijd. 

CAPPELLEN: Ferket, Mücher, De Keyser, Rombouts, Geeraerts (77’ Chergui); Meeusen, Kortland, Da Silva, Devic (66’ Stevens); Severeyns, Schoenmaekers

FRANCS BORAINS: Delwarte; Senni (60’ Lacroix), Duez, Nottebaert; Guerino (77’ Presseaux), Leclercq, Scarpino, Arbi (73’ Eslahi), Rombaut; Di Barbora, Saffer

DOELPUNT: 14’ Saffer 0-1

GEEL: Saffer, Duez, Geeraerts, Rombaut, Preseaux


Vooraf

2e amateurliga A

 Eindronde: Kwart Finale (Heen)