Cappellen
Diegem Sport
Datum: 14/01/2006 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen wint verdiend van Diegem
Jan Van Looy
| 0 reacties
Cappellen wint verdiend van Diegem
Foto: © SC

De topper tussen Cappellen en Diegem eindigde op een verdiende zege voor de thuisploeg. Na een moeizame eerste helft overklaste Cappellen de bezoekers na de rust. Toch was het uitkijken tot het eindsignaal voor Cappellen zekerheid had over de zege. Cappellen liet immers in de loop van de wedstrijd enkele goede kansen onbenut.

Man in the picture was alvast ref Nzolo die omwille van zijn promotie naar eerste nationale gevolgd werd door een cameraploeg van VTM. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door veel middneveldspel en weinig echte kansen. Ferket kwam al vroeg tussenbeide na een lange bal richting Kenny Jacobs, maar aan de overzijde viel meer te beleven. Eerst was een poging van Da Silva nog te zwak, maar even later was het warmer voor het doel van Malfait. Schoenmaekers bediende Severeyns, maar de stifter ging over. Even later belandde een vluchtschot van Dekkers eveneens op het dak van het doel. Diegem stelde daar weinig tegenover en ook de laatste kans voor de rust was voor Cappellen. Severeyns kon zijn kopbal na een voorzet van Devic echter onvoldoende richten.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Cappellen dicteerde de wet, maar nu waren er ook kansen in overvloed. Malfait moest al meteen ingrijpen op een poging van Da Silva. Het was slechts uitstel, want even later werd diezelfde Da Silva gehaakt in de zestien en Severeyns opende de score vanop de strafschopstip. Diegem kon niet echt reageren en Severeyns schoot in de vlucht over. Devic geraakte in twee keer niet voorbij de doelman van Diegem en Schoenmaekers besloot even later net naast. In het slotkwartier kwam er meer druk van de bezoekers, waardoor Cappellen kon counteren. Dekkers liet de bal te ver van de voet springen en Schoemaekers geraakte niet voorbij Malfait. In de slotfase eindelijk twee echte kansen voor Diegem. Ferket ging eerst plat op een schotje van vanden Bossche en even later redde hij een poging van Dirar in hoekschop. Cappellen weerstond de druk en won verdiend.

Na de mindere prestatie van vorige week liet Cappellen vooral na rust blijken dat het om een ’accident de parcours’ ging. Cappellen was duidelijk de betere ploeg in de topper tegen Diegem en speelde een pak kansen bij elkaar. Uiteindelijk volstond het strafschopdoelpunt van Severeyns voor de drie punten.