turTurnhout KV
aalEendracht Aalst
0-1
Datum: 14/01/2006 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout verliest thuis van jonge Ajuinen
Jan Van Looy
| 0 reacties
Turnhout verliest thuis van jonge Ajuinen
Foto: © SC

Onwaarschijnlijk maar waar: KVT heeft thuis met 0-1 verloren tegen de jonge Ajuinen.

Aalst kreeg twee kansen op 90’. De eerste kwam er na lullig balverlies van Van Hemert maar De Ridder verknoeide het totaal en gaf een onbegrijpelijke pass naar een Turnhoutse verdediger. Enkele seconden voor affluiten was het wel diezelfde De Ridder die met een zeer knap afstandsschot de winst aan zijn ploeg schonk.

Van Lint en Jusic begonnen op de bank. De Turnhoutse ploeg kende dus weinig verrassingen.  Na 5’ kreeg de thuisploeg zijn eerste kans. Versavel trapte een vrije trap vanop links netjes voor doel maar Kevin Janssens kopte naast. Janssens zette even later op zijn beurt goed voor, Arouna nam in de vlucht over en Claes kwam net te kort om te kunnen afronden.  Schoten van respectievelijk Janssens, Claes en Moons leverden ook niets op. Net voor rusten zette Versavel zich goed door maar ook hij kon Sulmon niet vloeren. De bezoekende doelman ging gepast liggen en voorkwam een achterstand.

Onmiddellijk na het draaien werd de mooiste kans bij elkaar gevoetbald. Janssens ging op snelheid twee man voorbij en plaatste het lederen ding perfect op het hoofd van Arouna. De Togolees kopte onbegrijpelijk over. Schrauwen speelde Van Loo vrij op rechts en zijn voorzet werd door Arouna goed gedeviëerd maar Sulmon bracht alweer redding voor de karnavalisten. Met nog 20’ te spelen werd de Turnhoutse druk opgevoerd en er hing een doelpunt in de lucht. Op een vrije trap van Versavel kon Loyens koppen maar de bal kwam niet binnen het kader. Een schot van Schrauwen ging nog naast en een kopbal van de ingevallen Jusic werd knap uit de benedenhoek geranseld door alweer Sulmon.

Toen iederren vermoedde dat tegen de jonge spelers van Aalst een brilscore ging behaald worden en de klok bijna de 90’ aanwees, zette De Ridder zich mooi vrij en haalde knap uit met het reeds beschreven gevolg. Een mokerslag voor de Binken die na het "passeren" onmiddellijk het eindsignaal van Maquet hoorden weerklinken.