sniSK Sint-Niklaas
Maldegem
Datum: 16/10/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
Sint-Niklaas en Maldegem delen de punten
Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Sint-Niklaas en Maldegem delen de punten
Foto: © SC

Terecht gelijkspel

Kersvers trainer Ballegeer had de voorbije weken ook gezien dat er veel te veel doelpunten geïncasseerd werden en koos voor routine achteraan. Dat leverde meteen ook resultaat op want de verdediging hield deze keer wel stand en met wat geluk hielden we voor de eerste keer dit seizoen de 0 op het bord.

Roels kreeg de eerste kans van de partij. Na een lange bal van Sabbe kon hij net niet de thuisdoelman lobben. Even later kreeg Notte een goede schietkans maar zijn schot werd gepareerd door Vleeschouwer, Madou kwam net te laat om de bal in de rebound binnen te tikken. Nieuwkerken reageerde met een hard schot van Vereecken dat tegen de onderkant van de dwarsligger belande. Er waren veel goede intenties maar die kwamen er lang niet allemaal uit. De thuisploeg kreeg twee goede kansen om op voorsprong te komen maar zowel De Vuyst als Belfassi kopten de bal van dichtbij over doel. De beste kans voor Maldegem kwam er vijf minuten voor de rust. Na een actie van Notte ging de thuisgoalie onder de bal door en Roels kon vrijstaand aanleggen maar zijn schot werd van de lijn gekeerd door een verdediger. Net voor rust ging de bal opnieuw tegen het doelhout, ditmaal was het Belfassi die met een knap vluchtschot de dwarsligger viseerde.

De eerste helft was al niet van een hoogstaand niveau maar de tweede helft was het aftellen naar het einde. Beide ploegen slaagden er niet in om de match in handen te nemen. Buiten een schot van Ampe dat afgeblokt werd en Allachi die een voorzet onvoldoende kon deviëren bleef de thuisploeg onder de verwachtingen. Maldegem bakte er aanvallend al helemaal niks van. De wedstrijd was dan ook amper het volgen waard, de ene slechte pas volgde de andere slechte controle op. Helemaal op het einde werd KSK toch bijna met lege handen naar huis gestuurd want na voorbijrijdend werk van Tia liepen Belfassi en Turck elkaar voor de voeten en Belfassi mistte de unieke mogelijkheid om op een diefje de drie punten thuis te houden.

Het was duidelijk dat Maldegem nog niet in goede doen is. Tegen opnieuw een tegenstander die onder de verwachtingen bleef kon Maldegem op geen enkel moment de indruk wekken van voluit voor de drie punten te willen gaan. Maldegem wilde vooral niet verliezen en in dat opzicht is een wedstrijd zonder tegendoelpunten een opsteker. Het is ook de basis willen we de komende weken uit het dalletje kruipen. Volgende week komt met Bornem een haalbare kaart op bezoek en hopelijk toont Maldegem dan eindelijk eens zijn ware gelaat. De inzet was alleszins al stukken beter dan vorige week, nu de rest nog …

Wedstrijdfoto's => Klik Hier