turTurnhout KV
denFCV Dender EH
1-1
1-2
2-2
Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout houdt punt thuis
Jan Van Looy
| 0 reacties
Turnhout houdt punt thuis
Foto: © SC

KV Turnhout-Dender was een aangename, spannende match die op een terecht gelijkspel eindigde. Versavel was geschorst, Arouna en Govaerts behoorden niet tot de kern.

Het begon, net als tijdens het bekerduel, met een snel doelpunt van Dender. Iets waar Munyaneza een patent op schijnt te hebben. KVT was dus alweer op achtervolgen aangewezen. Dender kreeg twee mooie kansen om de score te verdubbelen. Kielo Lezi die zaterdagnamiddag om 13.00 u. vader was geworden, kon geen wieggebaar maken. Eerst trof hij de staak en even later verscheen hij alleen voor de Turnhoutse doelman maar draaide de kans de nek om. Op voorzet van Janssens kopte Claes over. Na een snelle, knappe combinatie tussen Gorts en Jusic kon de nummer 7 de gelijkmaker scoren.

Sanou kwam voor Claes na de pauze. En, alweer was daar Munyaneza die volledig vrij kon aanleggen en Horsten kansloos liet.. KVT begon meer en meer te drukken. Jusic noopte Begeyn tot een vingertoppenredding. Met nog een kwartier te spelen scoorde Janssens de gelijkmaker. Hij was sneller op de bal dan Begeyn, omspeelde de doelman en werkte cool af.

Diezelfde Janssens was tot twee keer toe nog dicht bij een derde Turnhouts doelpunt. Eerst nam hij een uitstekende voorzet van Gorts fout aan en daarna waren er te veel verdedigers om goed te kunnen afdrukken.
Ook Dender kwam nog even opzetten via een schot dat door Horsten in hoekschop werd gewerkt en een kopbal van De Petter die in het zijnet stierf. Al bij al een aardig spannend matchke met vier doelpunten. Turnhout haalt een 4 op 6 na een 0 op 9. Er mag zeker van een verbetering gespoken worden.

Inzet was er zeker en dat de ploeg weerbaarheid toonde was duidelijk door twee keer een achterstand terug op te halen. Volgende week keert Versavel terug maar moet Horsten op de strafbank gaan zitten.