aalEendracht Aalst
wsbWS Bruxelles
1-0
Datum: 21/09/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst houdt de punten thuis
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Aalst houdt de punten thuis

Eendracht Aalst behaalde in het zonnige Pierre Cornelisstadion zijn tweede overwinning van het seizoen, Lionel Lord bezegelde in de tweede helft het lot van WS Woluwe dat met een puntje de voorlaatste plaats warm houdt.

Aalst begon sterk aan de partij en dwong meteen twee hoekschoppen op rij af maar deze leverden echter geen doelgevaar op. De reactie van Woluwe liet niet lang op zich wachten, Ytebroeck kwam oog in oog te staan met doelman De Veirman die werd bijgestaan door zijn verdedigers die de bal onschadelijk maakten. Ook ex-Aalst speler Glorieux liet zich even later nog even opmerken toen hij met zijn uithaal de paal trof waarna doelman De Veirman de bal kon opvangen, meteen het laatste wapenfeit voor de komende twintig minuten. In de slotfase van de eerste helft kon Lionel Lord nog een te korte terugspeelbal onderscheppen maar de Nederlander moest te ver uitwijken en liep met de bal over de achterlijn. Kevin Franck mocht nog een vrije trap nemen meer besloot te zwak in de handen van doelman Kempeneer.

Ook na de rust weinig verandering in het spelbeeld met enkele schaarse pogingen, Woluwe liet het eerste gevaar aantekenen met een hobbelende bal van Hadjou die geen problemen vormde voor de Aalsterse goalie. Aalst-trainer Marc Dillen bracht met Ngeukam en Aelbrecht twee frisse krachten in en dat resulteerde zich een kwartier voor tijd in een doelpunt. Na samenspel tussen deze twee invallers besloot Ngeukam op de paal maar de goed gevolgde Lord knalde de rebound tegen de netten. Woluwe ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar doelman De Veirman werd weinig aan het werk gezet. Aalst diende de slotfase nog met een mannetje minder af te werken toen scheidsrechter Busschaert tot ieders verbazing de Kameroener Ngeukam een tweede gele kaart onder de neus stak na een loepzuivere tackle op de bal. Desondanks kwam de Aalsterse zege niet meer in gevaar en blijft de club ongeslagen in eigen huis.