oudSV Oudenaarde
KSV Sottegem
0-1
Datum: 19/09/2008 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Derby lost hooggespannen verwachtingen niet in.
carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Derby lost hooggespannen verwachtingen niet in.

KSV Sottegem is er in geslaagd om na 15 jaar nog eens te gaan winnen op het veld van eeuwig rivaal KSV Oudenaarde en dit met het kleinse verschil. Voor ruim 1500 toeschouwers werd Kjell Knipping ongetwijfeld Man van de match.

Nochtans begon KSVO het best aan de match en probeerde met verzorgd voetbal de opening te vinden in de solide Zottegem-verdediging. Schamp en Versyp deelden wat prikjes uit, maar konden De Cabooter niet verontrusten. Op de 6de minuut was er toch een mooie aanval toen Vandenbroeck Schamp in de rug van Knipping wegstuurde, zijn voorzet werd aan het penaltypunt door Martens met het hoofd teruggelegd tot bij Versyp, maar die miste zijn schot. Aan de overzijde was KSVS op een razendsnelle counter meteen gevaarlijk. Rossel werd mooi vrijgespeeld, maar trof de buitenkant van de paal. KSVS puurde vertrouwen uit die actie en werd de betere ploeg. Even later draaide De Blander een vrijschop scherp voor doel, de bal werd door iedereen gemist, maar dwarrelde gelukkig voor Malfait net naast de verste paal buiten. Op het half uur was ex-KSVO speler Nouhass dicht bij de openingstreffer, maar Malfait had een prima redding in huis.

In het laatste kwartier probeerde KSVO toch nog de bakens te verzetten, maar meer dan wat halve kansjes leverde dat niet op. Martens kreeg een kopkans aan de verste paal, maar de hoek was te scherp. De beste kans was op slag van rust voor Versyp, die randje buitenspel werd weggestuurd, maar hij besloot uit een scherpe hoek juist over de lat.

De 2de helft was mogelijk nog kleurlozer – de halffitte De Vleeschauwer en Martens kregen de schwung maar niet in de ploeg – en KSVS loerde als een roofdier op zijn kans. Beide ploegen probeerden met enkele wissels nieuw leven in de ploeg te brengen. Halverwege die 2de helft kantelde de match dan volledig in het voordeel van de bezoekers. Davy Vandenbroeck kwetste zich en diende even later te worden vervangen. De desorganisatie in de verdediging op dat moment werd echter cash betaald. KSVO gaf te gemakkelijk een hoekschop weg, de bal werd onvoldoende ontzet en Knipping scoorde, na een ingestudeerd nummertje, met een laag vluchtschot voorbij de verbouwereerde Malfait de 0-1. Het bezoekende supportersvak ontplofte zowaar! KSVO moest nu komen maar het eindoffensief verliep te ordeloos om doelman De Cabooter te bedreigen. Aan de overzijde moest een klaar kijkende Larbie nog de meubels redden na balverlies van Brewaeys.

 

Zo won Sottegem eindelijk - en op basis van de zuivere doelkansen zeker niet onverdiend - nog eens bij aartsrivaal Oudenaarde na een toch wel ontgoochelende match. 15 jaar geleden was het, toen KSVS met 0-1 kwam winnen in het Thienpontstadion. KSVS speelde dat jaar kampioen! 
History recalls?

Doelpunt:

 

71’ 0 – 1 Knipping