Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Bergestadion
Suikerploeg doet uitstekende zaak
Niels Hendriks

KVK Tienen versloeg Kermt-Hasselt met 1-0 en doet zo een uitstekende zaak. Het stijgt in de rangschikking naar een gedeelde tiende plaats.

In de eerste helft waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. Kermt-Hasselt kwam echter goed weg toen een lob van Caushllari op de lijn werd weggewerkt. Ook de Limburgers waren enkele keren gevaarlijk via Monziba en Bronzwaer.

Na de pauze kwam de thuisploeg gretiger voor de dag. Yilmaz bediende de mee opgerukte Grammet die vanuit een scherpe hoek doelman Thijs het nakijken gaf. Slechts twee minuten later zag Yilmaz zijn afgemeten schot op de kruising belanden. De bezoekers gingen o.m. via Monziba op zoek naar de gelijkmaker maar raakten niet voorbij doelman Schuermans. In de slotfase kreeg de suikerploeg via de counter nog enkele keren de kans om de voorsprong te vergroten. De score wijzigde echter niet meer. Bronzwaer en Petosa kregen in de slotminuten nog een rode kaart na een opstootje.

Opstelling KVK Tienen: Schuermans, Dehaes (31' Stockx), Petosa, Smeyers, Verlaine, Grammet, Hertoge, Caushllari, Vollon (70' Vollon), Morhaye, Yilmaz (77' Thiry)
Opstelling Kermt-Hasselt: Thys, Jordens (81' Lubula), Op de Beeck, Nowicki, Beckers (90' Garcia), Collas (77' Braem), Smolders, Houben, Bronzwaer, Claesen, Monziba
Doelpunten: 61' Grammet (1-0)
Rode kaarten: Bronzwaer en Petosa