Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United laat punten liggen tegen zwart beest
Niels Hendriks

KVSK United geraakte weer niet verder dan een gelijkspel tegen hun zwart beest Kermt-Hasselt. United was de betere ploeg en leek op een zuinige 1-0 overwinning af te stevenen tot Kermt-Hasselt in de voorlaatste minuut de gelijkmaker scoorde.

KS Kermt-Hasselt schakelde United uit in de Beker van België en ook in de heenwedstrijd van de competitie slaagde KVSK United er niet in om te winnen. Ze waren dus gewaarschuwd in het noorden van Limburg. De thuisploeg startte aanvallend en kreeg voor het half uur enkele serieuze kansen maar ondermeer Marlin Piana slaagde er niet in om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Vijf minuten voor rust werd Waligora foutief gestuit in de rechthoek en Haagdoren zorgde in de daarop volgende strafschop voor de verdiende 1-0 ruststand.

Kermt-Hasselt begon gretig aan de tweede helft en de thuisploeg kwam er maar amper uit, de Hasselaren kregen echter maar één grote kans. KVSK United nam daarna de partij terug in handen maar het slaagde er niet in om te scoren zodat de bezoekers met amper één doelpuntje genoeg hadden om een punt mee naar Hasselt te nemen. Een tiental minuten voor het einde stevende de bedrijvige Piana alleen af op het doel van Kermt-Hasselt maar werd aan de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Ref Paul Wuyts durfde de rode kaart niet boven te halen en hield het bij geel. De daarop volgende vrije trap van Heymans spatte op de deklat uiteen. Als je de kansen niet afwerkt krijg je het deksel op je neus zegt een ongeschreven wet in het voetbal en zo ook vandaag in Lommel. Enkele minuten voor affluiten kwam Kermt-Hasselt op gelijke hoogte via Tim Jordens na geharrewar voor het doel van Govert Boyen.

Kermt-Hasselt behaalt zo een onverhoopt puntje in het Limburgse treffen. KVSK United slaagt er voor de derde keer dit seizoen niet in om te winnen van de provinciegenoten uit Hasselt, al verdiende het vandaag meer. De achtervolgers Tongeren en OHL kunnen morgen zo weer een paar puntjes goedmaken van hun achterstand.