Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven wint voor het eerst sinds 5 december
Niels Hendriks

OH Leuven - Francs Borains 2 - 0

OHL was zijn supporters iets verschuldigd na de zwakke vertoning van vorige week, maar de zenuwen stonden strak gespannen en dat vertaalde zich ook in matig voetbal in de eerste helft. OH Leuven kende veel moeite om de strakke organisatie van Francs Borains uit verband te spelen en kon pas drie minuten voor de rust scoren via Simaeys

De voorsprong zorgde voor het nodige vertrouwen en in de tweede helft werd dan ook beter en beter gevoetbald. Een veiligere voorsprong bleef echter uit tot een kwartier voor tijd, Simaeys glipte door de buitenspelval en schenkte Sterchele de 2-0 op een dienblaadje aan. In het slotkwartier kon OHL nog counteren maar doelpunten leverde dat niet meer op.

OH Leuven: Nijs, De Falco, Nwadikwa, Goethuys, Maes, Vande Gucht, Simaeys, Vergeylen (87' Lanvu), Schoonjans (78' Spreutels), Sterchele en Vanderelst (69' Jacquemyn)
Francs Borains: Delwarte, Di Tullio, Bombele Lifafu, Gallo (63' Filice), Martin Lorite (78' Leclerq), Kabeya, Champlain, Nottebaert, Duez, Rombaut en Bombele Liyama
Gele kaarten: 40' Duez, 41' Rombaut, 79' Delwarte
Doelpunten: 42' Simaeys (1-0), 76' Sterchele (2-0)