Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade du Pairay
United kruipt door het oog van de naald
Niels Hendriks

Op deze 22e speeldag maakte KVSK United de verplaatsing naar Seraing RUL. “Les Tigres” die voor deze speeldag 14e stonden in de rangschikking zijn in het verleden altijd al een lastige tegenstander voor de Noord-Limburgers geweest. In de drie onderlinge confrontaties die er al geweest zijn in de geschiedenis kon tot dusver geen van beide ploegen ooit een zege boeken.

Op een sneeuwvrije mat vangt de wedstrijd op Le Pairay aan. In de eerste minuut kwam KVSK United al gevaarlijk opzetten met een te zachte lob van Mirek Waligora. Daarna kwam het gevaar van Seraing RUL, een gevaarlijke doorbraak op rechts met een knappe voorzet werd door Grégoire over het doel getikt. Nadat er enkele acties over en weer gaan, breekt Marcos Pereira in de 23e minuut door op de rechterflank, zijn voorzet wordt door Davy Heymans binnengetikt, 0-1. Diezelfde Heymans tracht met een vallend schot in de 37e minuut de doelman te verschalken, deze reageert echter gepast. Vanaf de 40e minuut begint het licht te sneeuwen. In de 41e minuut tast Frank Machiels mis in de verdediging waardoor Grégoire voor Boyen komt, welke red met de voet. Vlak voor rusten verandert de lichte sneeuwval in heverige sneeuwval en herschept de grasmat tijdens de rust tot een sneeuwtapijt.

Hierdoor moet de tweede helft met vijftien minuten vertraging begonnen worden, dankzij de inzet van enkele bereidwillige handen en bezems worden op vraag van de scheidsrechter de lijnen vrijgemaakt. In de 49e minuut gaat Marlin Piana door op rechts zijn voorzet/schot wordt door de keeper van Seraing weggewerkt.. Daarna volgen twee dolle minuten voor “Les Tigres”, na een aarzelende reactie van Govert Boyen scoort Grégorie de 1-1 in de 51e minuut. Nog niet goed bekomen van de gelijkmaker kijkt KVSK United binnen de minuut tegen een 2-1 achterstand aan, een voorzet vanop rechts wordt in één tijd binnengevlamd. KVSK United lijkt KO geslagen door de Luikenaars en Luc Beyens brengt Philip Haagdoren in voor Raf Plessers.

De sputterende United motor komt weer op gang door deze wissel, wat resulteert in een kans voor Marcos Pereira in de 72e minuut die helaas over besluit. Toch drijft Philip Haagdoren de Noord-Limburgers naar voren, een gemeten voorzet van onze de nummer 7 belandt op het hoofd van Marlin Piana welke de 2-2 binnen knikt. Plots begint de ploeg weer in de zegekansen te geloven en waarempel het gebeurt nog ook, weer Haagdoren geeft een gemeten pas naar de vrijstaande Davy Heymans in de 16 meter, welke de 2-3 onder de keeper van Seraing RUL schuift. In de slotminuten beperkte KVSK United onder impuls van een ervaren Haagdoren het tot het clever uitspelen van de wedstrijd. Na vier confrontaties kan KVSK United eindelijk winnen van Seraing RUL, al heeft het wel hiervoor een hachelijke namiddag beleeft en werden de meubelen gered door de geïnspireerde invalbeurt van Philip Haagdoren.

KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen, Raf Plessers (’62 Philip Haagdoren), Frank Machiels, Jo Geerinckx, Marcos Pereira, Harm Luyten, Davy Heymans, Wouter Scheelen, Marlin Piana en Mirek Waligora