Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Kermt-Hasselt komt in gevarenzone
Niels Hendriks

Veldwezelt won verdiend de zespuntenwedstrijd tegen Kermt-Hasselt. Beide ploegen maakten er in de eerste helft een echte degradatiewedstrijd van: weinig initiatief, veel slechte passes, schrik om een doelpunt te pakken. In de hele eerste helft was er eigenlijk maar één goede actie te noteren en die leverde dan nog niets op. Door een misser achteraan bij de thuisploeg, een te korte terugspeelbal, kwam Veldwezelt op voorsprong via Mellemans, maar nog voor de rust kwam Kermt-Hasselt weer langszij via Smolders, die een afgeweerde bal in de herneming in de kruising trapte.

In de tweede helft kwam er wat meer vuur in de wedstrijd en was het Veldwezelt dat uitliep tot 1-3. Eerst stuurde Hoste na een schitterende individuele actie waarin hij drie spelers van Kermt-Hasselt aan de praat hield om ze vervolgens af te schudden, Mellemans diep en die werkte goed af. Nadien kon Veldwezelt counteren en op een van die counters werd de 1-3 gescoord door Hollanders. Kermt-Hasselt probeerde nog terug te vechten, lukte via Bronzwaer nog de 2-3 maar nadien werd het doel van Veldwezelt nog amper bereikt.