Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade le Vedette
KVSK United zet ongeslagen reeks verder
Niels Hendriks

De verste verplaatsing van het seizoen naar Francs Borains heeft de leider in derde B KVSK United voor geen problemen geplaatst. In de Borinage wonnen de jongens van Luc Beyens met 0-3 zonder hiervoor zware inspanningen te moeten leveren.

Na drie minuten kon Mirek Waligora al de score openen, maar hij trapte na een doorsteekpas van Davy Heymans de bal over het doel. Daarna geraakte de partij maar niet op gang, veel middenveldspel en slechte passes bepaalde het spelbeeld. In de 17e minuut kopt Waligora naast de rechterpaal na een voorzet op links van Wouter Scheelen. Na 24 minuten is het dan toch raak, een lobbal van Davy Heymans over de verdediging en de kwikzilveren Mirek Waligora steekt de bal rechts voorbij de keeper, 0-1. Pas op het halfuur kon de thuisploeg iets wat op een kans leek in elkaar boksen, na wat geharrewar in de KVSK United-verdediging schiet Scarpino over. In de 39e minuut verdubbellen de Noord-Limburgers hun voorsprong, na een doorsteekpas van Wouter Scheelen omspeelt Davy Heymans keeper Delwarte en schuift beheerst de 0-2 binnen.

Na de rust was het eerste gevaar voor Francs Borains, Scarpino schiet echter voorlangs. In de 55e minuut bedient dan Christophe Delande de vrijstaande Waligora die oog in oog met Delwarte op de keeper besluit. KVSK United blijft de wedstrijd domineren zonder echt voluit te gaan, na een combinatie Scheelen-Heymans-Waligora schiet de Lommelse kapitein naast. In de 72e minuut legde dan Marcos Perreira dan de 0-3 eindcijfers met een inleggertje vast.

Daarna beperkte KVSK United zich tot het uitspelen van de wedstrijd en met deze zege komt het kampioenschap weer dichter bij. Francs Borains dat in 90 minuten geen enkele bal tussen de palen kreeg, gaat het heel moeilijk krijgen om in derde klasse te blijven.

KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen, Harm Luyten (83’ Raf Plessers), Frank Machiels, Jo Geerinckx, Davy Heymans, Christophe Delande, Philip Haagdoren, Wouter Scheelen, Marcos Perreira (81’ Jochen Daniëls) en Mirek Waligora (77’ Marlin Piana)

Doelpunten: 24' Mirek Waligora (0-1), 39' Davy Heymans (0-2) en 79' Marcos Perreira (0-3)