Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
OH Leuven sluipt weer even dichter
Niels Hendriks

Eerste achtervolger OH Leuven sluipt weer even dichter op leider KVSK United . Het won zaterdagavond bij Kermt-Hasselt met 0-2.

Kermt-Hasselt begon gretig aan de wedstrijd en kwam enkele keren opzetten via een vinnige Mamoun, maar echt doelgevaar kwamen er niet voort uit de acties. OH Leuven nam na een goed kwartier het commando over maar speelde wat te slordig. Enkele goede kansen kwamen er toch, maar de thuisdoelman hield zijn netten schoon.

Na een kwartier voetballen in de tweede helft zorgde Manu Lanvu voor de voorsprong toen hij alleen voor Thys opdook en afwerkte. Kermt-Hasselt moest meer risico's nemen maar werd al snel herleid tot tien man toen Claesen in vijf minuten tijd twee maal geel pakte. OHL vergat de klus te klaren zodat het spannend bleef. In de blessuretijd kwam dan toch de 0-2 op het bord toen Hans Goethuys een penalty omzette, na een fout op Steenwegen.

OH Leuven: Berghmans, Morreel, Goethuys, Maes, Jacquemyn, Vanderelst (58' Steenwegen), Sterchele (87' Deserrano, Lanvu, Simaeys, Ruytinx (89' Van Ongeval) en Vande Gucht.
Kermt-Hasselt: Thys, Jordens, Op De Beeck, Nowicki, Beckers, Collas, Garcia (66' Monziba), Claesen, Bronzwaer (79' Houben), Braem en Mamoun.
Gele kaarten: 35' Nowicki, 59' Ruytinx, 61' Claesen, 78' Steenwegen.
Rode kaarten: 66' Claesen (2x geel)
Doelpunten: 60' Lanvu (0-1), 93' Goethuys (0-2, penalty)