Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade de la Neuville
KVSK United behaald gevleide zege
Niels Hendriks

Nadat op de vorige speeldag KVSK United vlot won in Francs Borains, sloten de Noord-Limburgers ook hun tweede trip naar het donkere land af met een moeizame 0-1 overwinning op het veld van Olympic Charleroi.

De leider in derde B moest het zonder Davy Heymans doen wegens schorsing, voor hem kwam Marlin Piana terug in de basis. Ook trainer Luc Beyens zat wegens een schorsing in de tribune. De wedstrijd startte met een lange studieronde waarin de thuisploeg veel balbezit had zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 20e minuut kwamen de Karolingers op voorsprong maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Charleroi bleef de betere ploeg en KVSK United kon hier pas in de 38e minuut iets tegenover zetten. Een vrije trap van Philip Haagdoren werd aan de tweede paal in één tijd kruislings binnengetrapt door Delande, 0-1. Een voorsprong die het spelbeeld van de eerste helt tot dan toe op zijn kop zette. Net voor rusten had Piana de 0-2 aan de voet na een doorsteekpas van Scheelen, maar hij stuitte op de keeper.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging het spelbeeld van de eerste helft gewoon verder. Toch kreeg United de eerste kans, Christophe Delande kopte op een hoekschap rakelings naast. Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar het bleef 0-1. In het slotkwartier trachtten de Karolingers nog de gelijkmaker te scoren, maar verder dan wat steriele druk kwamen ze niet. Op basis van de eerste helft een gevleide zege voor KVSK United, dat echter met deze uitzege weer een stap dichter bij de titel komt in derde B.

Doelpunten: 0:1 Christophe Delande (38’)

KVSK United: Govert Boyen, Erwin Hensen, Harm Luyten, Frank Machiels, Jo Geerinckx, Marcos Pereira, Christophe Delande, Philip Haagdoren, Wouter Scheelen (89’ Domien Gijbels), Mirek Waligora en Marlin Piana (78’ Jochen Daniëls)