Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Op De Keiberg
Tongeren kan nog winnen
J. S.

Na zes wedstrijden zonder overwinning kon KSK Tongeren eindelijk nog eens winnen vanmiddag. UR Namur ging met 4-0 voor de bijl. Door de overwinning nemen de Eburonen een serieuze optie op de eindronde.

Het nummer drie in de rangschikking begon met een getimmerde ploeg aan de aftrap. Stas had een keelonsteking, Hossay, Geraerts en Leenders waren geschorst. Sauveur stond voor het eerst sinds OHL nog eens aan de aftrap, Mampuya moest opnieuw op de bank beginnen omdat hij nog altijd last heeft van zijn enkelblessure.

De thuisploeg begon moeizaam aan de wedstrijd, Namur was de betere ploeg en kreeg twee uitstekende kansen om op voorsprong te komen. Na vijf minuten profiteerde Fofana van een twijfeling tussen doelman Bertjens en Snijders, maar zijn schot ging naast.
Na een halfuur spelen mocht diezelfde Fofana alleen op Bertjens af, maar de doelman redde.

De thuisploeg kwam na 34 minuten spelen gevleid op voorsprong: Rouvrois zette een vrije trap van op de rand van de grote rechthoek perfect om: 1-0. (zie foto) Dit bleek de ommekeer in de wedstrijd, Henderix en opnieuw Rouvrois waren voor rust al dicht bij de 2-0.

Na de pauze had Tongeren de wedstrijd in handen. Na een kwartier spelen begon Origi aan een solo halverwege de speelhelft van de bezoekers, tot zijn eigen verrassing werd hij amper aangevallen waardoor hij rustig de 2-0 kon binnen schieten. De pas ingevallen Mampuya besliste na 75 minuten de wedstrijd, de snelle vleugelspeler glipte door de buitenspelval en verschalkte doelman Barretara. Vijf minuten voor tijd zorgde opnieuw Mampuya nog voor de de 4-0.

Door de overwinning heeft Tongeren opnieuw acht punten voorsprong op de vierde in de stand Sprimont, deze heeft wel nog een wedstrijd tegemoet. Namur blijft dertiende en moet nog steeds opletten voor het degradatiespook.