Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Op De Keiberg
Charleroi steelt punt in Tongeren
J. S.

In derde klasse B stond vanavond de wedstrijd tussen KSK Tongeren en Charleroi-Marchiénne op het programma. Tongeren is nog in volle strijd voor de eindronde en bij winst vanavond, was deze plaats zo goed als verzekerd. Charleroi is gered en had niets meer te verliezen.
De thuisploeg kwam echter niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Tongeren kan scheidsrechter Delacour wel als gedeeltelijke schuldige aanwijzen, aangezien hij Tongeren twee loepzuivere strafschoppen onthield.

De wedstrijd kwam langzaam op gang en in het eerste kwartier was er nauwelijks doelgevaar. Onder leiding van een bedrijvige Delbroek verhoogde Tongeren na een kwartier spelen de druk, wat resulteerde in een dolle twintig minuten. Na achttien minuten kan Hossay voorzetten van op links, de kopbal van Origi werd gepakt door doelman Delferriere. Een minuut later kopte Snijders een kopbal op de bovenkant van de lat. Opnieuw een minuut later rukte Delbroek op vanuit het middenveld, hij omspeelde alles en iedereen om dan gestuit te worden door de bezoekende keeper. De scheidsrechter zag hier echter tot ieders verbazing geen fout in en liet verder spelen.

Vijf minuten later kreeg Rouvrois een vrije schietkans, maar Origi stond in de baan van het schot. Na een halfuur spelen werd de thuisploeg opnieuw een strafschop onthouden, Delbroek werd diepgestuurd en Malacort moest aan de noodrem gaan hangen. Opnieuw weigerde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen, Delbroek werd met geel bestraft wegens een 'schwalbe'. 0-0 was uiteindelijk de betwiste ruststand.

Na rust kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd hun neus aan het venster steken. Varela kreeg een vrije schietkans, maar zijn schot ging een paar meter over. De wedstrijd verwaterde en beide ploegen konden amper dreigen. Pas na 63 minuten kwam de thuisploeg nog eens in het bezoekende strafschopgebied, maar het schot van Origi ging nipt voorlangs. Vijf minuten later kreeg Origi dè kans om Tongeren op voorsprong te brengen, maar de Tongerse topschutter miste zijn controle volledig.
Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers nog eens gevaarlijk dreigen, Quaglia kopte een voorzet van op links in de handen van doelman Bertjens.

Hierna kwam het gelijkspel voor Charleroi niet meer in gevaar. Op basis van de eerste helft had Tongeren de zege verdiend. Eén goal was allicht de doodsteek geweest voor de bezoekers, die enkel aan verdedigen dachten.

Opstellingen:

Tongeren: Bertjens, Weerts, Snyders, Stas, Hossay, Delbroek, Mampuya, Gielen (63' Geraerts), Origi, Vandevenne (36' Sauveur), Rouvrois (76' Daerden)

Charleroi-Marchiénne: Delferriere, Alageyik, Malacort (68' Dohet), Nieus, Deglas, Quaglia, Boutet, Varela, Pehe (68' Catinus), Deliere, Baghdad