Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Winevenstadion
KVSK United makkelijk voorbij Veldwezelt
Niels Hendriks

Kampioen KVSK United heeft zijn verplaatsing naar het Maasland tot een goed einde gebracht. In Veldwezelt werd het plaatselijke Excelsior met 0-3 verslagen, de thuisploeg blijft door dit resultaat wel in slechte papieren zitten.

Het eerste doelgevaar was er één voor de Noord-Limburgers, na vijf minuten plaatst Wouter Scheelen een vrije trap rechts naast het doel. Vier minuten later is de bedrijvige Scheelen weer gevaarlijk, deze keer besluit hij links naast de kooi. Ook Heymans waagt zijn kans maar zijn schot gaat rechts naast. In de 13e minuut was het dan toch raak, Philip Haagdoren ging op rechts door de Veldwezelt-verdediging, zijn schot werd door Gert Davidts gelost en de goed gevolgde Mirek Waligora tikt de 0-1 binnen. Diezelfde Waligora legt drie minuten later een balletje klaar voor Wouter Scheelen die over besluit. In de 20e minuut speelt Marlin Piana zichzelf vrij en schiet op de linkerpaal.

Was het de druk die Veldwezelt ontwikkelde of KVSK United dat de voet van het gaspedaal nam? Feit was dat vanaf de 20e minuut de thuisploeg meer in de wedstrijd kwam, dit werd geïllustreerd door enkele gevaarlijke ballen vanop de flanken maar de Excelsior-aanvallers bleven onmondig. In de 26e minuut ging dan Govert Boyen goed plat na een vrije trap in de rechterbenedenhoek. Excelsior stak zijn neus wat nadrukkelijker aan het venster in de 29e minuut, toen een vrijstaande Dave Hollanders ongestoord mocht inkoppen, Boyen reageert attent. Iets na het halfuur steekt Davy Heymans de bal door naar Marlin Piana die voor Davidts komt, deze omspeelt en na licht contact neergaat, de scheidsrechter laat begaan. In de 36e schiet Wouter Scheelen na een mooie combinatie op links voorlangs. Net voor rusten verdubbelen dan de jongens van Luc Beyens de voorsprong, Philip Haagdoren met bijna een copie van zijn doelpunt van vorige week tegen Tongeren zorgt voor de 0-2. Alvorens voor rust gefloten wordt zorgt een pegel van Davy Heymans nog voor opwinding, zijn knal doorboort één van honderden reclameborden van Veldwezelt.

Drie minuten in de tweede helft is Excelsior gevaarlijk wanneer Robrecht Deckers na wat geharrewar naast trapt. In de 54e minuut belandt de bal toch op de stip, nadat een doorgebroken Davy Heymans foutief werd gestopt door Gert Davidts, Mirek Waligora nam de honeurs waar en zorgt voor de 0-3. Op het uur kwam dan Raf Plessers in voor de soms in zijn acties ongelukkige Marlin Piana. In het laatste halfuur sleepte de wedstrijd zich naar het einde, KVSK United wilde niet meer en Excelsior Veldwezelt kon niet beter, toch was er nog enkele keren gevaar. Na 69 minuten schiet Chris Muermans op de paal en voor de volgende opwinding was het een kwartier wachten tot in de 84e minuut wanneer Dave Hollanders na een mooie draaibeweging op doel schiet waar Govert Boyen de bal onschadelijk maakt. Het laatste aanvallende gevaar kwam van KVSK United nadat Jochen Daniëls op rechts doorgaat maar zijn voorzet mist precisie en waait het Excelsior-doel voorbij.

Met deze 0-3 overwinning behaalt KVSK United zijn zevende zege op rij in de derde periode en blijven ze al 27 wedstrijden ongeslagen.

Opstelling KVSK United: Govert Boyen, Harm Luyten, Christophe Delande, Frank Machiels, Erwin Hensen, Marcos Pereira (19’ Jochen Daniëls), Davy Heymans, Philip Haagdoren, Wouter Scheelen, Mirek Waligora en Marlin Piana (60' Raf Plessers)
Doelpunten: 13' Mirek Waligora (0-1), '44 Philip Haagdoren (0-2), '54 Mirek Waligora (0-3, penalty)