Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Winevenstadion
Bocholt wint bij Veldwezelt

Bocholt VV heeft vanavond zijn eerste overwinning behaald, de Noord-Limburgers wonnen met 0-1 op het veld van Veldwezelt. Voor deze derby begon Hoste bij de thuisploeg op de bank, bij de bezoekers uit Bocholt werden er een paar wissels doorgevoerd na de nederlaag van vorige week tegen Tongeren. De gebroeders Christina en Geuns begonnen op de bank. Thijs en Holans waren niet van de partij door blessures.

De wedstrijd begon onmiddelijk aan een hoog tempo, Veldwezelt had het meeste balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet. Na een kwartier kwam Bocholt voor het eerst dreigen, na een snelle counter moest keeper Davidts alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. In de daaropvolgende corner was het wel raak, de wederoptredende Rguibi trapte beheerst de bal tegen de netten. Veldwezelt ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen kwam het niet. Akyil en Opdelocht dreigden wel, maar doelman Schurmans hield zijn netten schoon. Vlak voor rust kwam de thuisploeg heel goed nadat Broux alleen voor Davidts verscheen, zijn lob ging echter naast.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Veldwezelt ging op zoek naar de gelijkmaker en Bocholt stootte regelmatig gevaarlijk tegen. Zo kwam Broux twee maal alleen voor keeper Davidts, de ex-stvv'er miste echter onbegrijpelijk. Bij de thuisploeg kwamen Hoste en Van Staveren in de ploeg in plaats van de moegestreden Mellemans en Akyil. Deze twee zorgden wel voor meer dreiging en Bocholt kroop steeds meer terug. Van Staveren kreeg nog twee kansen op de gelijkmaker, maar was te zelfzuchtig in de afwerking.

Door de zege rukt Bocholt op naar de negende plaats in de stand, Veldwezelt blijft staan op drie punten en met de moeilijke verplaatsing naar Sprimont voor de boeg moet Veldwezelt oppassen dat het niet te ver wegzakt in de rangschikking.