Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Bosuil
Antwerp boekt derde zege onder De Roover
Maarten Van Bever

Antwerp is het nieuwe jaar goed begonnen. Het versloeg in eigen huis Turnhout met 2-0. The Great Old boekte zo zijn derde overwinning op rij. Toch heeft Bart De Roover nog werk aan de winkel.

Sinds de komst van Bart De Roover pakte Antwerp zes op zes. The Great Old hoopte in de provinciederby tegen Turnhout deze goede lijn door te trekken en zat na vier minuten al op rozen. Emmerik De Vriese kreeg het leer toegespeeld door Yannick Put, glipte tussen twee verdedigers door en plaatste de bal mooi naast Nathan Goris.

Antwerp domineerde de eerste helft volledig, maar verzuimde het om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Devriese verscheen opnieuw alleen voor de bezoekende doelman, maar geraakte niet voorbij de grabbelende armen van Goris.

Een schot van Kevin Oris werd afgeblokt door kapitein Steven Vandenbergh. Goris onderscheidde zich nogmaals op een een kopbal van Put. Een defensief ingesteld Turnhout kreeg in de eerste helft geen enkele bal tussen de palen.

De Binken lieten tijdens de tweede helft een geheel ander gezicht zien en legden Antwerp het vuur aan de schenen. Toch kwam Turnhout goed weg nadat een goal van De Vriese afgekeurd werd wegens buitenspel.

Ferhat Kaya moest één keer ingrijpen en zag even later een schot van Kevin Janssens rakelings de deklat scheren. Antwerp speelde de negentig minuten vrij eenvoudig uit maar acteerde zelf te slordig op de tegenaanval om de score verder uit te diepen. In de slotminuut maakte Oris er toch nog 2-0 van.