Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Luc Varenne
Dender wint nu ook bij Doornik
Gentil Dossche

Voor het eerst dit seizoen kwam Dender op achterstand maar halfweg de eerste helft was alles te herdoen. Toen de thuisdoelman rood kreeg benutten de leiders optimaal de numerieke meerderheid.

Op een zeer zwaar terrein en terwijl de regen met bakken uit de hemel bleef vallen kon Ngolok niet goed bij een voorzet van Artz. Doornik reageerde direct en Artz verkeek zich kompleet op een lange bal bij de zijlijn. Hovine stak binnendoor naar Seoudi die op Mollez knalde. De afvallende bal kwam bij Hovine die de Denderdoelman kansloos liet. 1-0 na 8 minuten en Dender voor het eerst dit seizoen op achtervolgen aangewezen. Het eerste schot van Dender op de 16de minuut kwam van Meeus maar de thuisdoelman pakte. Dender kwam dan aan de gelijkmaker een paar tellen later. Peers zette voor vanop links en Mohamed werkte de 1-1 in eigen doel. Het zware veld zorgde voor heel wat missers in beide defensies en Marchant misrekende zich op de 24ste minuut kompleet. Seoudi plaatste de bal in de hoek maar Mollez redde knap. De afvallende bal werd door Nicoise over geplaatst. Doornik bleef de betere kansen creëren. Eerst kon Artz een voorzet van Seoudi net aanraken en even later kreeg de thuisploeg dé kans op de voorsprong. Nicoise glipte door de buitenspelval en ging alleen op Mollez af maar zette de bal dan nipt naast. Op de 42ste minuut moest Mollez weer goed plat. Een korte corner tot bij Hovine, een strak schot in de korte hoek maar redding van Mollez in 2 keer. En dan op de 45ste minuut het keerpunt in de wedstrijd. Thuisdoelman Gueguin raakte de bal aan net buiten de 16 meter en ref Geldhof toonde onder luid  protest van de thuisspelers de rode kaart. Rusten dus met een 1-1 stand.

De numerieke meerderheid voor Dender gaf al op de 50ste minuut resultaat. Claessens werd door Meeus mooi in de diepte gestuurd en de Dender nummer 7 liet de thuisdoelman kansloos. 1-2 en Dender op rozen. Doornik moest nu wel komen maar de Walen hadden niet de kracht én de spelers om een autoritair spelend Dender in de problemen te brengen. Enkel op de 61ste minuut had Mollez moeite met een schot van Nicoise na pas van Duquesnoy. Dender was verwittigd en Artz paste knap tot bij Claessens, die invaller Jans in stelling bracht maar zijn schot werd afgeblokt. Ook Waeghe kreeg een goede gelegenheid. Jans stuurde de nummer 9 in de diepte maar zijn schuin schot ging een metertje naast. Dender besliste de match op de 80ste minuut. De net ingevallen Coppin kopte een corner van Waeghe onhoudbaar binnen. 1-3 en de 3 punten binnen voor Dender. Een vrije trap van Nicoise en een schot na een soloactie van Waeghe waren meteen de laatste wapenfeiten van deze match. Een misschien wat mindere match maar zeker en vast oververdiend gewonnen  door fiere leider FCV Dender.

RFC Doornik : Guenguin, Duquesnoy, Barul (70’ Dorizon), Delbeeke, Nicoise, Hovine (46’ Winberg), Seoudi, Chantry, Mohamed (81’ Fall),  Olungu Lomani, Bendaoud

FCV Dender:Mollez, Marchand, Serbest, De Ly, Artz, Ngolok, Claessens, Vaesen, Waeghe (89’ De Vinck), Peers (80’ Coppin), Meeus (65’ Jans)

Doelpunten: 8’ Hovine 1-0; 19’ Mohamed (o.g.) 1-1; 50’ Claessens 1-2; 80’ Coppin 1-3

Kaarten: geel 78’ Delbeeke. Rood 45’ Guenguin