Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel Boom verrast Oostende
Steurbaut Kersten

Een enthousiast Rupel Boom heeft in eigen huis Oostende van de leidersplaats gehouden. Het werd 2-1 voor de Steenbakkers. De periodetitel lijkt plots ver weg voor de West-Vlamingen.

De thuisploeg begon het gretigst aan de partij. Poorters trapte na amper drie minuten al op de lat na mistasten van Delwarte. Oostende speelde veel te overhaast en vond geen antwoord op het gretige spel van Boom.

Na twaalf minuten was de tweede kans van de thuisploeg raak. Joren Dom kopte mooi in de benedenhoek na prima voorbereidend werk van een sterk spelende Poorters. De bezoekers konden geen vuist maken en kwamen niet verder dan een wanhoopspoging van Diallo. Het mocht blij dat Magerman iets later zijn schot volledig miste.

Op het halfuur kwamen de West-Vlamingen dan toch beter in de match. Eerst was er nog een zwakke poging van Coussement, maar even later moest De Boodt al zijn kunnen tonen op een kopbal van Laleman. Rupel bleef echter gevaarlijk op de counter. Net voor de pauze miste de moederziel alleenstaande Snoeys nog onbegrijpelijk de 2-0.

In de tweede periode zakte het spelpeil en waren er nauwelijks kansen te noteren. Op het uur was er plots een opflakkering van Oostende. Eerst was er nog een gevaarlijk indraaiende voorzet die voorbij alles en iedereen waaide, maar een paar minuten later was het alle hens bij de thuisploeg.

De Boodt redde echter twee keer prima op pogingen van Saintini en Diallo. De partij kabbelde dan maar wat voort tot tien minuten voor affluiten. Eerst scoorden de bezoekers de gelijkmaker via Wallaeys. Nauwelijks één minuut later stonden de West-Vlamingen echter alweer in het krijt na het doelpunt van De Smedt. Oostende kon niet meer reageren en lijkt zo de periodetitel mis te lopen.